Vine al 5-lea val. Directorul Institutului Koch din Germania: „Vaccinul este calea de iesire din pandemie”

externe

Directorul organismului german pentru controlul bolilor din Germania a avertizat ca tara s-ar putea confrunta cu alte valuri de infectii COVID-19 in cazul in care nu sunt vaccinate mai multe persoane, informeaza DPA duminica, citata de Agerpres.

„Daca reducerea la minimum a contactelor sociale si cresterea ratelor de vaccinare nu vor imbunatati semnificativ situatia, modelele actuale sugereaza ca ne vom confrunta si noi cu al cincilea val de infectii”, a declarat directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler.

Germania se lupta in prezent cu al patrulea val de cazuri de infectare cu COVID-19, tara confruntandu-se cu „o urgenta nationala”, dupa cum a spus Wieler recent.

Directorul RKI a declarat pentru agentia DPA ca ceea ce fac oamenii in prezent va determina situatia din aceasta iarna, exprimandu-si regretul ca numarul persoanelor care au optat pentru acesti pasi simpli nu este mai mare.

El a reiterat apelul ca populatia sa evite adunarile la scara larga si evenimentele desfasurate in spatii inchise.

Wieler a spus, de asemenea, ca sunt necesare actiuni preventive in regiunile care nu sunt foarte grav afectate, precizand ca limitarea contactului fizic ar putea preveni cresterea cifrelor.

In timp ce Wieler a facut apel la o crestere masiva a vaccinarilor, el a declarat ca doar acest lucru nu ar fi suficient, iar limitarea contactului fizic este de asemenea importanta pentru a preveni cresterea mai rapida a numarului de cazuri.

„Vaccinul este calea de iesire din pandemie”, a spus directorul RKI. Cu toate acestea, el a subliniat ca, in timp ce vaccinurile ofera un nivel foarte ridicat de protectie, aceasta nu este 100%, precizand ca „protectia impotriva infectiei nu este la fel de mare ca cea impotriva imbolnavirii grave”.

RKI solicita vaccinarea unui numar mare de persoane. Organismul german pentru controlul bolilor din Germania propune ca cel putin 85% dintre persoanele cu varsta intre 12 si 59 de ani si 90% dintre persoanele de 60 de ani si peste aceasta varsta ar trebui sa fie vaccinate cu schema completa.

Comentariile lui Lothar Wieler sunt similare cu cele ale directorului comitetului consultativ pentru vaccinare (Stiko) din Germania. Presedintele Stiko, Thomas Mertens, a declarat pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland ca al cincilea val de cazuri este posibil. „Cat de puternic va fi depinde in mare masura de cat de multi oameni se vaccineaza si fac rapelul”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: