Vine dosar penal. Sefa TAROM a fost demisa de PSD pentru ca a refuzat sa anuleze patru zboruri catre Bucuresti in ziua motiunii

politica

Madalina Mezei, directorul general al TAROM, a fost demisa marti din functie pentru ca a refuzat sa anuleze, in ziua motiunii, patru zboruri interne care aduceau parlamentari la Bucuresti, a anuntat premierul desemnat, Ludovic Orban. Informatiile lui Orban sunt confirmate de surse din cadrul PSD.

In cadrul unei sedinte restranse a liderilor PSD, tinuta pe 9 octombrie, cu o zi inaintea votului pentru motiunea de cenzura, s-a discutat posibilitatea ca TAROM sa anuleze a doua zi patru curse interne cu destinatia Bucuresti. Este vorba de zborurile care decolau din Timisoara, Oradea, Baia Mare si Suceava, informeaza universul.net.

Informatia a fost confirmata de surse din PSD care au mai adaugat ca a existat si un plan B. Si anume, ca in cazul in care nu pot fi anulate cursele invocandu-se motive tehnice sau meteorologice, sa fie cumparate toate biletele ramase libere avand in vedere ca nu toti parlamentarii care urmau sa se deplaseze la Bucuresti isi cumparasera bilete.

Scopul acestei miscari a fost dezvaluit de Ludovic Orban, liderul PNL, miercuri seara la B1TV: parlamentarii care ar fi urmat sa vina la Bucuresti cu aceste zboruri sa nu mai aiba cum sa ajunga la timp pentru a vota motiunea de cenzura si astfel sa impiedice caderea Guvernul Viorica Dancila.

Nu se stiu exact motivele pentru care planul nu a mai fost pus in aplicare, dar un scenariu vehiculat este ca Madalina Mezei, directorul general al TAROM, a refuzat sa coopereze. Dealtfel, Mezei a si fost demisa din functie, marti.

„Asta se vorbeste la TAROM, sa nu credeti ca inventez”, a spus si Ludovic Orban, miercuri seara, la B1 TV. Inainte de declaratia lui Orban, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat la Antena 3 ca nu este nimic adevarat si ca directorul general TAROM a fost schimbat pentru ca nu a vrut sa semneze un contract pentru achizitia de avioane asa cum stabilise Consiliul de Administratie.

Madalina Mezei a fost demisa marti din functia de director general al companiei aeriene Tarom. Consiliul de Administratie al companiei l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda in functia de director. Madalina Mezei fusese numita director general de Consiliul de Administratie al Tarom pe 19 iunie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: