Vine frigul. Pana miercuri sunt anuntate ninsori si vant iar temperaturile vor scadea pana la minus 20 de grade Celsius in unele regiuni

news

Urmeaza zile cu o diferenta destul de e mare de temperatura intre valorile de acum si cele care se vor inregistra pana miercuri inclusiv, potrivit meteorologului ANM, Alina Serban.

De sambata noapte, o masa de aer polar va reduce semnificativ temperaturile in toata tara, iar minimele vor cobori sub minus 10 grade. Apoi masa de aer polar se va intensifica in toate regiunile, vremea va deveni geroasa in special in jumatatea de vest a tarii, valorile minime ajungand la minus 10 grade Celsius, probabil spre minus 20 in depresiuni din Transilvania.

„De duminica pana miercuri temperaturile maxime vor fi negative in majoritatea regiunilor si vor fi cuprinse de la minus 8 grade in depresiuni pana la 0 grade – 1 grad in zone din sud.

Masa de aer rece vine cu precipitatii in toata tara. Vor fi amestecate ploaie, lapovita si ninsoare, dar se vor transforma in ninsoare in toata tara. Se va depune strat de zapada mai consistent la munte, unde deja a nins si va continua sa ninga.

Toate aceste fenomene vor fi insotite de vant, initial in jumatatea de vest, iar apoi in toate regiunile. Vor fi rafale in medie de 65 de km pe ora in zone joase, dar la munte vor fi de 90 km pe ora si insotite de ninsori.

In zonele joase, odata cu racirea vremii, rafalele de vant vor amplifica senzatia de ger, temperaturile resimtite de noi vor fi de fapt mult mai mici decat valorile din termometre.

Vremea se va raci accentuat de duminica si in Bucuresti. Asa va fi pana miercuri. Maximele termice vor fi de 1- 2 grade, iar minimele vor cobori spre minus 8 grade Celsius. Vor fi vant puternic si precipitatii care se vor transforma in ninsoare, si se va depune strat de zapada”, a spus meteorologul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: