Vine furtuna. Fizicianul Cristian Presura: „Oooof, la 1.000 cazuri pe zi incepe ‘ruleta ruseasca'”

news

Cristian Presura, fizician si cercetator roman, anunta ca odata cu aparitia a peste o mie de cazuri de infectari pe zi in Romania se declanseaza „ruleta ruseasca”. „Daca numarul creste, impactul din jur este de neevitat: ruleta ruseasca nu glumeste”, arata Presura.

„Oooof, la 1000 cazuri pe zi incepe ‘ruleta ruseasca’: unul din 20 de cazuri este fatal (nu intru in detalii de varsta). Nimeni, nici cei din piata Victoriei, nu vor sa joace asa ceva. Andreea Esca este doar una dintre pesoanele publice care spune povestea, vor apare din ce in ce mai multe.

Motivul esta ca, pana acum, erau putine cazuri relativ la intreaga populatie. 1000 de infectii pe zi este maximul pe care l-a avut Olanda la inceputul crizei, atunci cand a fost socul si s-au luat masuri dure. Una dintre ele a fost izolarea completa a caselor de batrani.  Primul ministru a fost criticat pentru ca nu a vrut sa incalce regula iar mama lui a murit (de moarte naturala) fara sa o viziteze. A fost criticat rau in mediul romanesc, dar masurile au dat atunci roade.

1000 de infectii pe zi inseamna zeci de decese zilnice, iar daca numarul creste, impactul din jur este de neevitat: ruleta ruseasca nu glumeste. Nu am ce sa adaug, sunt suparat in special pe cei care minimalizeaza impactul virusului si ignora sfaturile organizatiei mondiale a sanatatii, inchipuindu-si ca ei vor sa manipuleze cine stie ce.

Daca spre iarna situatia va exploda in Romania si va ramane stabila in vest veti vedea o alta conspiratie: occidentalii vor noul vaccin doar pentru ei, nu le pasa de noi, care avem mai multe cazuri! Uita ca fiecare guvern are prima prioritate protejarea propriilor cetateni. In plus, uita ca atunci cand cetatenii saboteaza cele mai elementare norme de protectie, ce va spune guvernul cand va negocia vaccinul pe baza numarului ridicat de cazuri, scapate de sub control?”, a scris Presura.

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat inca 994 de cazuri de coronavirus, anunta Grupul de Comunicare Strategica. De asemenea, au fost si 36 de decese. Au fost efectuate 17.204 de teste.

Totodata, pana in prezent, 1.087 de pacienti cu test pozitiv au fost externati la cerere.

Pana astazi, 2.074 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

In intervalul 20.07.2020 (10:00) – 21.07.2020 (10:00) au fost inregistrate 36 decese ( 26 barbati si 10 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Cluj, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Prahova, Suceava, Timis, Valcea, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 3 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 40-49 ani, 9 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 9 la categoria de varsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 6 decese la persoane cu varsta de peste 80 de ani.

35 dintre decese sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: