Vine un nou val de ATENTATE diabolice in Franta. Anunt dramatic al serviciilor secrete

externe

Franta este ‘clar vizata’ de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care ar putea desfasura „o campanie terorista caracterizata prin amplasarea de dispozitive explozive acolo unde sunt mari adunari de oameni”, a declarat seful Directiei Generale pentru Securitatea Interna (DGSI), Patrick Calvar, potrivit AFP, citata de Agerpres.

„Stim ca Daech (acronimul arab al SI — n.r.) planifica noi atacuri (…) si ca Franta este clar vizata”, a explicat Patrick Calvar, audiat la 10 mai de catre Comisia de aparare nationala si pentru fortele armate din Adunarea Nationala, transcrierea fiind facuta publica miercuri.

„Daech se afla intr-o situatie care o va face sa incerce sa atace cat mai repede si cat mai puternic posibil: organizatia se confrunta cu dificultati militare pe teren si, prin urmare, va dori sa creeze diversiuni si sa se razbune pentru atacurile coalitiei” internationale, a spus el.

„Daca atentatele din luna noiembrie au fost comise de kamikaze si de persoane inarmate cu kalasnikov (…), acum riscam sa ne confruntam cu o noua forma de atac: o campanie terorista caracterizata prin amplasarea de dispozitive explozive in locuri unde sunt mari adunari de oameni, acest tip de actiune urmand a fi multiplicat pentru a crea un climat de panica”, a afirmat el, cu o luna inainte de inceperea Campionatului European de Fotbal din Franta.

Astfel, Franta este „in prezent, clar, tara aflata sub cea mai mare amenintare”, atat din partea Statului Islamic, cat si a Al-Qaida, care „vrea sa isi recastige faima”, sau a diverse organizatii subordonate acesteia din Maghreb sau din Peninsula Araba.

Se observa „o stagnare a plecarilor” spre Siria si Irak, din cauza „bombardamentelor, care au un efect de descurajare” si, de asemenea, „exista mai multe intentii de revenire pe teritoriul nostru, dar care sunt impiedicate de politica Daech, care ii considera pe respectivii drept tradatori ce trebuie executati imediat”, a mai spus Patrick Calvar.

El a atras atentia ca alte „filiere ar putea aparea”, spre Libia in special.

Patrick Calvar a subliniat de asemenea ca Europa este „in mare pericol” in fata „extremismelor care se dezvolta peste tot”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: