Vine un nou dosar greu pentru Liviu Dragnea. Fostul sef al SRI da acum detalii detalii la DNA despre vizita fostului sef al PSD in SUA

politica

Fostul sef SRI, George Maior, este audiat de procurorii DNA, la ora transmiterii stirii, in calitate de martor, intr-un dosar de coruptie, au declarat surse judiciare, pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, George Maior, ambasador al Romaniei in SUA si fost director al SRI, are calitatea de martor intr-un dosar de coruptie. El este audiat, la ora transmiterii stirii, la sediul DNA.

Potrivit informatiilor aparute in spatiul public, audierea ar avea legatura cu vizita efectuata de fostul lider PSD Liviu Dragnea in SUA in anul 2017.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul presedinte PSD spunea ca are informatii potrivit carora i-a fost facut un dosar penal cu privire la deplasarea sa in America, atunci cand Liviu Dragnea a participat la ceremonia de investire a lui Donald Trump in calitate de presedinte al SUA. In fotografiile aparute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea in cadru cu Sorin Grindeanu si Donalt Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, in calitatea sa de vicepresedinte al Comitetului de investire a presedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea si pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de investire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii au deschis o ancheta in care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat ca si-a folosit influenta pentru consolidarea relatiilor de afaceri cu lideri straini, potrivit Associated Press.

Procurorii ancheteaza daca Broidy si-a folosit influenta pe langa presedintele Donald Trump pentru castiguri persoanle si incalcarea Legii privind Practicile Straine Ilegale, care interzice cetatenilor americani sa ofere oficialilor straini beneficii pentru a obtine avantaje economice. Aceste beneficii se refera la invitatia adresata oficialilor straini la procedura de investitura a lui Donald Trump.

Mai mult despre: ,


Comentarii: