Vineri, un nou val de proteste furioase in intreaga tara: „Retrageti OUG-ul pentru hoti!”

politica

Vineri urmeaza un nou val de proteste fata de ordonanta prin care Tudorel Toader doreste sa anuleze condamnarile din ultimii cinci ani pe care le-au primit gulerele albe. „Retrageti OUG-ul pentru hoti!”, cer protestatarii.

Sibienii sunt chemati din nou la protest, vineri, in Piata Mare. Manifestatia este organizata de comunitatea „Va Vedem din Sibiu”.

„Romania e o tara europeana.

Nu vom accepta ca, in ea, statul de drept sa fie distrus in beneficiul unor infractori.

Nu vom accepta ca hotii sa ii pedepseasca pe cei care ii prind.

Nu vom accepta ca infractorii condamnati definitiv sa fie eliberati prin legi speciale.

Nu vom accepta ca Romania sa devina un stat in care justitia sa fie pedepsita.

Cerem guvernului Dancila sa retraga proiectul de OUG pentru prelungirea abuziva & neconstitutionala a termenului de recurs compensatoriu. Autoritatea lucrului judecat trebuie sa fie sacra”, se arata in anuntul postat pe Facebook.

Protestul este programat sa inceapa la ora 18:00 si va dura 3 ore.

Si la Bucuresti este anuntat un nou protest, vineri, in PIata Victoriei. „Nu vrem Ordonanta pentru Dragnea. Viorica, renunta!”, este mesajul pe care vor sa-l transmita protestatarii.

„Facem si noi protest special pentru a-i spune analfabetei lui Dragnea ce parere are poporul despre ticalosia lor”, se anunta pe pagina de Facebook a evenimentului.

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, ca in Romania statul de drept este respectat, adaugand ca este „mahnita” sa constate ca „inca exista dezinformare”. „Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in justitie”, a sustinut ea.

„Intr-adevar, Europa este divizata, intr-adevar avem dublu standard. Noi avem nevoie de o Europa unita si in care toti sa fie, toate statele membre sa fie tratate in mod egal. Iar acest lucru nu depinde decat de noi, de modul in care ne vom raporta la probleme, la provocarile existente, de modul in care vom da raspunsul asteptat de cetateni. Daca vom continua divizand si mai mult Europa atunci nu ne putem mira ca urmatoarea configurare a Parlamentului European va fi una care sa nu permita luarea unor decizii corecte pentru cetatenii europeni”, a spus Viorica Dancila, raspunzand unor intrebari adresate la sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European.

Ea a mai spus ca vrea sa faca unele precizari, pentru ca s-au facut referiri la statul de drept, la justitie si la drepturile omului.

„Vreau sa va asigur ca in Romania statul de drept este respectat. Vreau sa va asigur ca drepturile omului in Romania trebuie respectate si in acelasi timp sunt mahnita sa constat ca inca exista dezinformare. Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in justitie. Deci cred ca puteti adresa aceste intrebari si am sa va dau raspunsurile corecte. Una din problemele pe care nu le-ati ridicat, dar pe care trebuie sa le avem in vedere este cel referitor la dezinformare si la stirile false, pentru ca acestea pot de multe ori sa induca perceptii gresite despre un anumit stat sau un anumit guvern, asa cum este acum referitor la Guvernul Romaniei”, a afirmat Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: