news

Violatorii, criminalii si talharii nu mai pot fi eliberati conditionat. Legea PNL a fost adoptata de Parlament, merge la promulgare

Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, a votat, miercuri, initiativa legislativa semnata de sapte liberali, potrivit careia criminalii, violatorii si talharii nu mai pot fi eliberati conditionat.

Parlamentul a inasprit conditiile pentru liberarea conditionata a infractorilor din inchisori. Mai mult, cei condamnati pentru viol, omor sau corupere sexuala de minori nu vor mai putea fi eliberati inainte de termen.

Legea care face mai dificila eliberarea infractorilor din inchisori a fost initiata de mai multi parlamentari PNL si a fost adoptata in unanimitate de Camera Deputatilor.

Potrivit actului normativ, nu vor mai putea beneficia de liberare conditionata infractorii condamnati pentru omor, viol, corupere sexuala a minorilor, talharie calificata sau exploatarea cersetoriei.

Proiectul mai prevede ca liberarea conditionata in cazul detentiei pe viata poate fi dispusa doar daca cel condamnat a executat efectiv cel putin 25 de ani de inchisoare.

O alta dispozitie a legii prevede ca, pentru a fi eliberat din inchisoare, un infractor condamnat la sub 10 ani de detentie trebuie sa fi executat trei patrimi din pedeapsa, iar unul condamnat la peste 10 ani, trebuie sa fi stat dupa gratii minimum patru cincimi din durata.

Doar daca cei condamnati au peste 65 de ani conditiile sunt mai laxe si anume: daca au fost condamnati la sub 10 ani de inchisoare, pot fi liberati conditionat daca au efectuat doua treimi din pedeapsa, iar varstnicii condamnati la peste 10 ani pot iesi dupa efectuarea a minimum trei patrimi.

Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz, legea urmand a fi trimisa presedintelui Iohannis pentru promulgare.

In ultimele zile,  cazul unei fete de 17 ani care se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost incendiata de un individ intr-o comuna grojeana a provocat o ampla revolta in spatiul public. Barbatul este recidivist, fiind condamnat la inchisoare pentru cinci crime.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

ELCEN: „Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor gresite luate de Gabriela Firea in timpul mandatului sau de primar general”

Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie aflata in sublordinea Ministerului Energiei, a transmis un comunicat de…

5 minute ago

Intarziere la aeroportul din Munchen. Activistii Last Generation s-au lipit de o pista

Aeroportul din Munchen a fost inchis pentru scurt timp sambata devreme, dupa ce activistii pentru…

18 minute ago

Chinezii se lauda ca ar fi inventat o baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

Cercetatorii chinezi sustin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revolutionara care se poate incarca…

20 de minute ago

Colectia de monede a unui magnat danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

34 de minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

35 de minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

41 de minute ago