Violente comise de clanurile de romi. Marcel Vela scoate trupele de interventie pe teren

news

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a condamnat „ferm”, duminica, actele de violenta din ultima perioada si a anuntat ca vor creste actiunile structurilor de specialitate ale MAI in combaterea si sanctionarea elementelor infractionale.

Potrivit unui comunicat de presa al MAI, Vela a solicitat Politiei si celorlalte structuri competente aflate in subordinea sau in coordonarea ministerului o mobilizare cat mai activa si o cat mai buna cooperare in mentinerea si restaurarea ordinii de drept. Totodata, a cerut sa fie intensificate actiunile de combatere a actelor de violenta grava, precum si a gruparilor infractionale.

In acest sens, se impune adaptarea echipelor de interventie la necesitatile din teren, cresterea prezentei si vizibilitatii, in special, in zonele cu grad ridicat de periculozitate, din cauza elementelor infractionale, a precizat sursa citata.

„Siguranta tuturor cetatenilor este prioritara. Chiar daca, de la inceputul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea masurilor impuse de instituirea starii de urgenta, respectiv a starii de alerta in contextul pandemiei de COVID-19, au ramas in atentie si celelalte actiuni si activitati specifice muncii de politie”, a transmis Ministerul de Interne.

Citeste si: Aprox. 300 de politisti si mascati au intrat in forta peste clanurile de romi din Murgeni. Oras declarat zona speciala de siguranta publica

Conform acestuia, pentru eficienta dorita, se impune colaborarea intre toate institutiile administratiei publice locale sau centrale. De asemenea, ministerul incurajeaza cetatenii „de buna credinta” sa coopereze cu fortele de ordine in vederea identificarii celor care comit sau participa la comiterea de acte de violenta sau care se sustrag de la raspunderea in fata legii.

Ministrul Vela a dat asigurari ca „structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea si combaterea faptelor care pun in pericol siguranta si chiar viata oamenilor”.

Mai mult despre:

Comentarii: