Violeta Alexandru a busit-o pe Firea la audieri: „Ce ironie, Iohannis va numeste ministru al Familiei dupa ce i-ati spus ca o familie nu e normala daca nu are copii”

politica

Deputatul Violeta Alexandru i-a adus aminte Gabrielei Firea, viitor ministru al Familiei, despre declaratiile rusinoase pe care le-a facut in campania electorala din 2014 la adresa familiei lui Klaus Iohannis.

„O sa fiu foarte directa, pare vi s-a creat un minister, tot ce dvs ati spus poate fi facut de alte ministere, fara probleme. Partea de crese la Ministerul Dezvoltarii, deductibilitatile la Finante. Ca sa vedeti ce ironie, dl presedinte Iohannis va va numi chiar pe dvs ministrul Familiei, pe dvs care ii spuneati ca o familie nu e normala daca nu are copii. Ca sa vedeti ce ironie”, a spus Violeta Alexandru la audierea in Parlament a Gabrielei Firea.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis in 2014, in unanimitate, ca declaratiile purtatorului de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, Gabriela Firea, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv ca nu are copii „reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale”. „Colegiul director condamna public astfel de declaratii, considerandu-le ca fiind discriminatorii”, a precizat CNCD.

Afirmatiile de atunci ale Gabrielei Firea:

Nu esti un om complet fara sa cresti un copil

Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (…) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt.

In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta.

Ministrul propus al Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Gabriela Firea, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Deputatii din Comisia pentru munca si protectie sociala, Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati si Comisia pentru tineret si sport, respectiv senatorii din Comisia pentru munca, familie si protectie sociala, Comisia pentru drepturile omului, egalitate de sanse, culte si minoritati si Comisia pentru invatamant, tineret si sport au aprobat mandatul Gabrielei Firea cu 38 de voturi „pentru”, 18 „impotriva” si 4 abtineri.

Comentarii: