Violeta Alexandru, aviz negativ. Olguta si PSD-istii, furiosi ca „rudele si pilele angajate” de la Ministerul Muncii urmeaza sa fie date afara

politica

Ministrul propus la Munca, Violeta Alexandru, a primit miercuri aviz negativ in comisiile de specialitate ale Parlamentului. Ea a primit 22 de voturi ”pentru”, 29 de voturi ”impotriva” si o abtinere.

Olguta Vasilescu a fost printre cei mai inversunati parlamentari impotriva ministrului propus la Munca.

„In programul de guvernare sunt multe lucruri lasate in aer. O sa va rog sa fiti transanta ca sa intelegem cu totii. Spuneti ca veti creste contributia la Pilonul 2. Daca dvs luati din contributia catre Pilonul 1, automat scade pensia. Daca nu luati, cresteti contributia din salariu. Cum veti proceda? Ati spus ca nu scade nicio pensiu si niciun salariu, ca veti respecta legislatia in vigoare, dar legislatia poate fi schimbata. Mai cresteti salariile? Nu ne spuneti doar ca nu taiati. Ce inseamna ‘respectam legea pensiilor’? Daca modificati impozitarea contractelor part time, de unde veti lua banii pentru pensii?”, a intrebat Vasilescu.

„Dorinta mea este de a avea o evidenta a tuturor salariatilor din privat si a tuturor formelor de munca pe care acestia le desfasoara. Nu vom scadea pensiile si salariile. Orice crestere va fi discutata cu partenerii sociali. referitor la banii penstru pensii, in perioada urmatoare este de datoria mea sa lucrez cu ministrul de Finante si sa ma asigur ca vor fi bani pentru pensii si salarii”, a raspuns Alexandru.

Violeta Alexandru a anuntat, in urma cu doua zile, ca nu se lasa intimidata de amenintarile pesediste, pe fondul informatiilor ca parlamentarii PSD se pregatesc de atacuri dure in comisiile de specialitate.

„Am vazut si eu ca PSD ar spune ca o sa atace la audieri 2 oameni ai PNL: pe Florin Catu si pe mine. Florin, you rock!

Da, stiu ca nu vor fi audieri ca la Andrusca, Cuc sau Olguta Vasilescu – 4 minute. Voi fi in fata Comisiei cat va fi nevoie si voi raspunde tuturor intrebarilor. Acum si oricand.

Vazand aceasta mobilizare de forte PSD, impresia mea este ca deranjeaza faptul ca NU scrie NICAIERI, la noi, ca o sa taiem pensii sau salarii.

Dincolo de orice, abia astept sa aduc eficenta dar si transparenta in Ministerul Muncii si in structurile acestuia. Totul la vedere, rude, pile angajate. Tot”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: