Violeta Alexandru: „Cine a sarit azi sa il atace pe Nicusor Dan? Tupeisti si smecherasi, o doamna preocupata sa isi coafeze parul, chiar in primaria pe care o falimentase”

politica

Deputatul Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, scoate in evidenta ca politicienii care au sarit sa il atace pe Nicusor Dan dupa decizia ANI sunt „tupeistii, toti acesti smecherasi care nu au muncit niciodata cu seriozitate”.

„Cine a sarit azi sa il atace pe Nicusor Dan?

Cei care si-au aranjat, ani de zile, afacerile si pilele in Primaria Capitalei si in toate companiile publice, golind bugetul de toti banii provenind din taxele bucurestenilor,

Cei mai mari combinatori imobiliari care au mutilat Capitala,

Cea despre care presa scria ca tot ce o preocupa era sa isi coafeze parul, chiar in primaria pe care o falimentase incat nu se putea depune niciun proiect de investitii in Bucuresti.

Toti acesti tupeisti, toti acesti smecherasi care nu au muncit niciodata cu seriozitate il ataca pe Nicusor Dan pentru ca nu fura, pentru ca nu ii lasa sa isi faca jocurile si nu toaca bani pe campanii de imagine model PSDist. Lui Nicusor Dan nu ii place sa isi bata joc de banii bucurestenilor. Nu e perfect dar e corect si muncitor.

Ce disperare la PSD, cati bani faceau ei si acum nu mai pot face. Pa, PSD! Capitala nu te vrea, nu mai vrea sa fie furata”, a transmis Violeta Alexandru.

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a solicitat joi ca PNL, USR si PMP sa ii ceara demisia lui Nicusor Dan in urma acuzatiilor lansate de ANI la adresa primarului Capitalei.

„Legile sunt pentru toti si trebuie respectate la fel de toata lumea, indiferent de functia ocupata. Prevederile legale nu sunt negociabile.

Cu totii am luat act, astazi, de comunicatul Agentiei Nationale de Integritate care a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natura administrativa si a sesizat organele de urmarire penala si fiscala si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti in ceea ce-l priveste pe Nicusor Dan, Primarul General al Municipiului Bucuresti.

Faptele constatate de Agentia Nationala de Integritatea au fost sesizate de catre PSD Bucuresti, prin vocea mea sau a consilierilor generali PSD, inca din momentul in care ele au fost comise de catre Nicusor Dan. Sunt de notorietate toate momentele in care Nicusor Dan a transformat Primaria Capitalei intr-un ONG si a condus dupa cum l-au dus interesele personale si de partid, nu cum spune legea.

Mai poate avea Nicusor Dan sprijin politic avand in vedere aceste acuzatii? Consider ca se impune retragerea sprijinului politic acordat Primarului General, in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de catre PNL Bucuresti, USR Bucuresti si PMP Bucuresti.

Este al doilea primar bucurestean care a ajuns in functie cu sprijinul PNL Bucuresti si USR Bucuresti care este declarant incompatibil de catre ANI. Sunt trei luni de cand s-a constatat un conflict de interese in cazul primarului sectorului 1, Clotilde Armand. Si atunci, ca si acum, PNL Bucuresti si USR Bucuresti au facut scut pentru a apara fapte flagrante.

Le-as reaminti liderilor celor trei formatiuni politice un caz recent unde am avut o decizie similara ANI, cel al fostului presedinte al Autoritatii Electorale Permanente. Purtatorii de cuvant ai USR si PNL nu au asteptat vreo decizie de instanta si au cerut public demisia si retragerea sprijinului politic al PSD, asa cum le-a fost scris in punctajul de partid.

Resping acest dublu limbaj. Nu putem umbla numai cu dubla masura si astept o reactie similara din partea PNL Bucuresti, USR Bucuresti, PMP Bucuresti si sa retraga sprijinul politic pe care inca il acorda lui Nicusor Dan. Impreuna cu colegii din PSD Bucuresti le solicit liderilor PNL, USR si PMP cer o dovada de consecventa si de maturitate publica si sa-i solicite demisia Primarului General al Capitalei, Nicusor Dan. Acuzatiile sunt grave si nu pot fi tolerate. Legile trebuie respectate de toata lumea”, a scris Firea pe Facebook.

PSD a transmis, joi, ca „Nicusor Dan a devenit, oficial, un penal” dupa ce ANI a sesizat Parchetul ICCJ, Institutia Prefectului si Curtea de Conturi in cazul primarului Capitalei Nicusor Dan, pe care il acuza de incompatibilitate.

„Venit la Primaria Capitalei pe valul campaniei ‘Fara penali in functii publice’, Nicusor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucuresteni fiindca a devenit, oficial, un penal. Acesta este apogeul unui mandat de primar in care locuitorii Capitalei au fost mintiti, condamnati la frig sau au devenit victimele cainilor vagabonzi. Sesizarea, de catre ANI, a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei il plaseaza pe Nicusor Dan in galeria altor ‘ilustre’ nume, precum Clotilde Armand – primarul Sectorului 1, Allen Coliban – primarul Brasovului, Dominc Fritz – primarul Timisoarei, Lucian Viziteu – primarul Bacaului sau Dan Barna – fostul presedinte al USR. Toti au propavaduit onestitatea si rolul lor providential in reformarea clasei politice dar, in fapt, dovedesc contrariul, prin comportament abuziv si incalcarea legii”, a anuntat PSD intr-un comunicat de presa.

„Toti au propovaduit onestitatea si rolul lor providential in reformarea clasei politice. dar, in fapt, dovedesc contrariul, prin comportament abuziv si incalcarea legii. PSD considera ca este absolut deplorabil si modul in care presedintele USR, Catalin Drula, se descalifica acuzand ANI ca lucreaza la ‘ordin politic’ si ca este ‘o mizerie’ sesizarea pe care a facut-o la adresa primarului general al Capitalei. In fapt, domnul Drula probeaza dimensiunea demagogiei sale. ANI era buna cand lua in vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic. Cand era in opozitie, orice asemenea tip de reactie era considerat rapid un ‘atac la statul de drept’. Exact asta face azi liderul USR pentru a-si apara colegii penali”, mai sustine PSD.

Presedintele USR, Catalin Drula, a reactionat dur dupa ce ANI a sesizat Parchetul in cazul primarului general Nicusor Dan, pe care il acuza de stare de incompatibilitate si de conflict de interese de natura administrativa. „Institutiile de control si verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL. Rezultat: borfasii fura si dorm linistiti”, arata Drula.

„Mizeria ANI de astazi la adresa lui Nicusor Dan e doar inca o dovada a politizarii acestei institutii care hartuieste politicenii si primarii din Opozitie. Nu e nicio intamplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas catre Belarus.

Statul de drept schioapata grav in Romania. Judecatori care il servesc pe Ciuca si blocheaza ancheta de plagiat sunt promovati. Ministrul Justitiei Predoiu stie sentintele dinainte de a fi pronuntate. DNA este lasat fara resurse.

Justitia e pusa sub papuc. Institutiile de control si verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL. Rezultat: borfasii fura si dorm linistiti.

Iar politicieni onesti din Opozitie care deranjeaza mafia primesc cate un ANI, cate un DLAF, cate o Curte de Conturi, cate un corp de control, cate un kompromat.

De fapt, e disperare si nu e primul regim corupt care se precipita cu mizeriile pe masura ce se apropie ziua decontului. Va veni ziua in care vom depolitiza in mod real aceste institutii si Justitia va fi cu adevarat independenta. Romania merita o guvernare onesta si corecta”, a scris Drula pe Facebook.

Citeste si: ANI: Nicusor Dan acuzat de incompatibilitate si conflict de interese de natura administrativa. Primarul general anunta ca va ataca in instanta raportul

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul in cazul primarului general Nicusor Dan, pe care il acuza de stare de incompatibilitate si de conflict de interese de natura administrativa.

Potrivit ANI, cat a fost primar, Nicusor Dan a exercitat si alte functii de conducere in cadrul unor institutii sau servicii publice, fara mandat de reprezentare.

Astfel, in perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultana a functiei de primar general si a functiei de director general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Nicusor Dan a solicitat in calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei si ulterior a retransmis ALPAB, in calitate de primar general, bugetul solicitat, incalcand astfel prevederile art. 70, art. 71 si art. 76 din Legea nr. 161/2003.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre primarul general a infractiunii de abuz in serviciu si a infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, intrucat si-a platit o amenda din banii primariei iar demersurile de contestare la instanta abilitata au fost efectuate de catre Directia Juridic din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pentru Nicusor Dan atat in calitate de persoana fizica, cat si in calitate de primar general, documentul purtand semnatura olografa a acestuia, distinct pentru ambele calitati.

Nicusor Dan a fost reclamat la ANI de catre consilierii generali PSD, in frunte cu Adrian Badulescu, fost viceprimar in mandatul de primar general al Gabrielei Firea.

Nicusor Dan a anuntat ca va ataca raportul Agentiei in instanta in termenul legal.

„Agentia imi imputa doua fapte, pentru care are o interpretare eronata a legii.

1. Pe perioada de vacanta a functiei de director al unor institutii din subordinea Primariei Capitalei, am exercitat fata de aceste institutii atributiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ) “Primarul conduce institutiile publice de interes local, precum si serviciile publice de interes local”, fara a ocupa functia de director in aceste institutii si fara a fi retribuit.

2. Sanctiunea dispusa de Inspectoratul de Stat in Constructii a fost dispusa persoanei juridice Primarul Municipiului Bucuresti, nu persoanei fizice Nicusor Dan, fapt confirmat de instanta.

Solicit Agentiei Nationale de Integritate sa ofere acces presei la intregul dosar administrativ in baza caruia au intocmit Raportul”, a scris Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: