Violeta Alexandru explica de ce a votat Guvernul Ciolos: „Perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberala si nu pot sustine nicio apropiere sau dependenta de PSD”

politica

Deputatul PNL Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, a explicat miercuri de ce a votat in Parlament in favoarea instalarii Guvernului Ciolos. „Pentru ca perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberala si nu pot sustine nicio apropiere sau dependenta de PSD”, este unul dintre motivele Violetei Alexandru.

„Am votat Guvernul Ciolos desi, din informatiile pe care le am de la audieri, pentru unele propuneri se putea mai bine. De ce am votat:

– pentru ca Presedintele a desemnat un candidat si iau in serios propunerile Presedintelui Romaniei. Cum altfel? Sa consider ca sunt facute in gluma, intr-o perioada cumplita pentru tara?

– pentru ca fiecare zi a devenit un calvar pentru romani; daca spun public ca nu sunt de acord cu prelungirea crizei atunci inteleg sa fac ce spun, cu optiunile care mi-au fost date.

– pentru ca PNL nu a venit cu o propunere de premier desi eram si suntem in plina criza politica si sanitara. A fost o mare greseala. Nu e singura. Cel mai mare partid din coalitia care putea fi refacuta.

– pentru ca perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberala si nu pot sustine nicio apropiere sau dependenta de PSD. Cu bune si cu rele, cu efort si cu abilitati de management la PNL, refacerea coalitiei era singura solutie decenta.

– pentru ca am gresit noi, PNL, in deciziile din ultimele luni. Si, pentru mine, asumarea acestui lucru este importanta pentru increderea pe mai departe. Si USR a gresit. La cum arata lucrurile in tara, mi-ar fi placut sa ii vad pe toti recunoscand, trecand peste orgolii si refacand coalitia in timp record. S-au lovit reciproc cu cele mai urate cuvinte, lucru care a distrus temelia increderii. Atat cat mai era.

PNL nu mi-a dat nicio solutie pe care sa fi putut sa o iau in considerare. Am votat cu ceea ce Presedintele, prin asumarea nominalizarii, mi-a oferit ca optiune”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a declarat miercuri ca propunerea PNL ca tot Florin Citu sa fie premier este „o non-solutie”, amintind ca Guvernul condus de Citu a adunat o majoritate puternica care l-a trimis acasa.

„Asta nu este o solutie, este o non-solutie. Cand vrei sa spui ca nu ai solutie, spui ca vii tot cu acela care a picat deja in Parlament”, a afirmat Ciolos la Parlament, dupa ce Guvernul propus de el a fost respins.

El a spus ca PNL nu poate veni cu un premier care a picat in Parlament.

„Florin Citu a picat in Parlament. Suntem in situatia asta pentru ca Florin Citu a adunat o majoritate puternica in Parlament care a trimis Guvernul condus de el acasa. Cum poti sa spui ca asta e solutia? (…) Dati-mi voie sa nu mai comentez non-solutii sau solutii ipotetice care de fapt nu sunt solutii”, a adaugat Ciolos, intrebat daca respinge din start sustinerea lui Florin Citu ca premier.

In legatura cu apelul transmis de presedintele PNL, Florin Citu, pentru crearea unei majoritati in jurul liberalilor, Ciolos a spus: „Sa vedem daca au si alte variante decat a spune acelasi lucru pe care il spun de cateva saptamani”.

„In urma cu o saptamana, am fost si m-am intalnit cu conducerea, cu Florin Citu si le-am spus varianta pe care noi o propunem, nu am vazut de atunci alternative. In momentul in care o sa le vedem, o sa le discutam. USR este un partid pragmatic care, asa cum ati vazut, propune solutii, dar si discuta solutii, dar solutii pe masa, nu pe povesti”, a mai afirmat Ciolos.

Partidul National Liberal isi asuma deschiderea discutiilor cu fortele politice parlamentare, cu exceptia AUR, in vederea crearii rapide a unei majoritati si a unui guvern, a afirmat, miercuri, prim-ministrul interimar Florin Citu, presedinte al PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: