Violeta Alexandru lauda implicarea lui Moise Guran in politica: „Inteleg prea bine. Acest om incearca sa faca ceva pentru comunitate”

politica

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirma ca apreciaza implicarea lui Moise Guran in politica, afirmand ca „acest om incearca sa faca ceva pentru comunitate”.

„A face o schimbare de cariera dupa 45 de ani este un lucru de apreciat. Nu de condamnat. Este varsta la care ai maturitatea necesara pentru a lua decizii bune, varsta la care poti accepta ca si gresesti, ca trebuie sa corectezi si ca trebuie sa gasesti puterea de a merge mai departe.

Daca aceasta schimbare de cariera inseamna implicarea in politica este cu atat mai de apreciat. Intrarea lui Moise Guran in politica inseamna, pentru mine, ca acest om incearca sa faca ceva pentru comunitate. Eu inteleg prea bine. Incearca, vrea sa dea tot ce poate dupa o viata de munca cinstita. Va gresi? Daca va face si greseli, nu mi se pare atat de grav. Mai important mi se pare ca incearca. Politica se schimba cu implicarea fiecaruia dintre noi.

In politica, chiar poti face lucruri bune, poti contribui la schimbarea, in bine, a vietii oamenilor in comunitate. Sentimentul este de nedescris, trebuie trait. Merita.

Sa ne asumam optiunile in viata. Daca ele sunt pentru o cauza buna, cu atat mai bine”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Moise Guran a explicat, la Digi 24, colaborarea sa cu USR si PLUS, explicand ca aceasta a inceput in toamna lui 2018, cand a lucrat separat cu cele doua partide la programe, neconsiderand ca acesta este un conflict de interese.

Intrebat la Digi 24 cum s-a produs apropierea de USR, partid alaturi de al carui lider si-a anuntat miercuri decizia de a parasi definitiv presa si de a intra in politica, Moise Guran a raspuns ca USR si PLUS i-au facut, in 2018, o oferta de a coordona campania: „Oferta pe care am refuzat-o. N-am considerat ca este un conflict de interese daca lucrez cu ei si din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, si cu USR si cu PLUS. Programele lor sunt compatibile, precum rotile dintate. M-am gandit ca cele doua partide ar trebui sa aiba programe compatibile tocmai in vederea fuziunii lor”.

Intrebat despre inscrierea intr-unul dintre cele doua partide, el a spus ca „asta este decizia cu adevarat dificila”, dar ca urmeaza sa se inscrie in USR.

„Ceea ce am anuntat este ca intentia mea este sa ma inscriu in USR, tocmai pentru ca am o compatibilitate evidenta si cu cei de la PLUS, care sunt mai degraba de varsta mea si pe profilul meu, decat cei de la USR, care sunt mai tineri si care au o forta evidenta ce trebui pusa pe o directie care sa le foloseasca si lor, si tarii noastre. De aceea cred ca dialogul cu cei de la USR se poate face mult mai bine din interiorul USR. Am convingerea ca cei de la PLUS vor intelege acest lucru, mai ales ca si unii si altii vor sa faca un singur partid. Inscrierea mea in USR este o chestiune oarecum formala, pentru ca eu vreau sa lucrez si cu unii, si cu ceilalti si toti sa lucreze impreuna, pentru ca in final sa putem lucra si cu PNL”, a precizat Moise Guran.

El a explicat ca momentul care l-a determinat sa intre in politica a fost 10 august, in urma violentelor de la protestul diasporei, iar obiectivul cu USR-PLUS este sa intre la guvernare.

„Pe 10 august noi toti ne-am speriat, pentru ca acela a fost momentul in care Liviu Dragnea a recurs la violenta pentru a-si duce puterea in alta zona. Democratia din Romania n-a fost niciodata mai amenintata dupa 1989, cu exceptia mineriadelor, cum a fost la 10 august 2018. Atunci am avut acel impuls, am vorbit si cu familia si cu colegii si le-am spus: eu ma duc in politica, ca jurnalist nu mai am ce sa mai fac. Dupa care mi-am dat seama ca exista in continuare acel pericol si ca eu, ca voce a societatii, eram mult mai credibil ca jurnalist. Am zis ca nu ma mai duc in politica, raman jurnalist, poate sunt mai util ca jurnalist”, a relatat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: