Violeta Alexandru: „Ma revolta cum sta PNL la masa cu PSD. Cum am ajuns aici? Comparam PSD cu USR? Imi e jena de jena lor”

politica

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, anunta ca a fost exclusa din grupul PNL din Camera Deputatilor la putin timp dupa ce „depusesem o informare privind dezafilierea mea de la grupul deputatilor PNL incepand cu data de vineri, 5 noiembrie”. „Nu pot sa imi scot din cap imaginea cu PSD si PNL la masa negocierilor. F. Citu la masa cu Ciolacu”, subliniaza Alexandru.

„Depusesem astazi, la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, o informare privind dezafilierea mea de la grupul deputatilor PNL incepand cu data de vineri, 5 noiembrie. Ea isi producea efectele atunci cand anuntam in plenul Camerei, prima sedinta fiind luni. Informasem inainte liderul de grup, am considerat ca este civilizat sa nu auda din presa.

Oricum, nu a mai contat nimic. La 2 ore dupa ce am depus hartia, grupul PNL din Camera Deputatilor ma si exclusese. Cine intra in politica ar trebui sa caute sa urasca mai putin si sa isi canalizeze timpul si energia pentru a lasa cat mai multe lucruri bune si concrete in urma. Nu se construieste pe ura. Cine crede asta, de fapt, nu e sigur pe el.

La cat de drag imi e sa fac treaba in echipa, eu intotdeauna caut sa adun, nu sa dezbin sau sa indepartez oamenii. Cei care au lucrat cu mine, ma stiu cum sunt. Ma bucur cand o idee devine un proiect de echipa. Asta sunt. In realitate, in PNL nu mai exista niciun dialog, niciun spirit de echipa. Chiar din perioada de campanie interna. Pare ca nu se mai termina ceea ce am simtit inca de atunci ca s-ar putea intampla. Cei care au preferat sa fie intr-o zona de neutralitate, trebuie sa accepte ca neimplicarea a avut riscuri. Astazi, in tara, colegii mei liberali sunt exclusi pentru ca nu renunta sa spuna ceea ce cred. Ii aud pe acesti colegi. Nu sunt singuri.

Nu o sa mai scriu prea mult despre faptul ca ma revolta cum sta PNL la masa cu PSD. Stiti cum gandesc. Am mai spus, de altfel. Nu pot sa imi scot din cap imaginea cu PSD si PNL la masa negocierilor. F. Citu la masa cu Ciolacu. Nu avem, din nou, propunere de premier dupa blocajul in care ne aflam. Partidul National Liberal, partidul al carui brand il respect enorm, decisese ca nu face nicio intelegere cu PSD. De niciun fel. Cum am ajuns aici? Comparam PSD cu USR? Eu nu sunt din aceasta poza cu PSD in care s-a bagat Florin Citu si, din pacate, in care a bagat si PNL. Ma jeneaza pe mine chinul unor colegi care se straduiesc sa explice cum (dupa ce initial sustineau refacerea coalitiei)nu ar fi, totusi, asa rau sa vorbim si cu PSD. Imi e jena de jena lor. La ora aceasta, PNL inca sponsorizeaza postari prin care ataca USR. Ce sa mai inteleaga oamenii decenti din aceasta tara despre PNL?

Urmatorul pas este excluderea mea din Comisia de Munca. Asa s-a intamplat cu toti cei care au avut indrazneala sa aiba alta opinie decat cea a echipei care nici nu stiu ce crede ca a castigat in PNL.

Libera ramanand, voi sustine cu toata forta ideile liberale in care cred si pe care le consider sanatoase pentru Romania. Nu poti fi si liberal si fricos. Capul sus, liberali!”, a anuntat Violeta Alexandru, miercuri noapte.

Deputatul PNL Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, si-a anuntat miercuri demisia din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

”Mi se pare incredibil ca PNL nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni, asa ceva mi se pare o palma data alegatorilor nostri, care ne-au votat anul trecut. Mi se pare de neacceptat ca mergem sa stam jos sa discutam cu PSD-ul pe care l-am hulit atatia ani, in frunte cu cel care acum este presedintele PNL, Florin Citu, si care se lauda si si-a facut o intreaga campanie in spatiul public de adversar al PSD”, a declarat Violeta Alexandru.

Ea a aratat ca ceea ce se intampla in acest moment in conducerea PNL este un ”haos”, care ”se simte din pacate si in grupul parlamentar al deputatilor PNL”.

”Noi, in loc sa discutam despre chestiuni pe care le-am promis oamenilor, de exemplu sa discutam profesionist situatia pensiilor speciale, in conditiile in care in primavara acestui an se decisese ca trei colegi de-ai nostri, liberali, vor lucra pentru a ajunge la o forma legislativa constitutionala pe care sa o putem suspune la vot.

Mi se pare incredibil ca in loc sa ne preocupe sa gasim solutii la criza pandemica, mai ales in ceea ce priveste tratarea oamenilor, noi avem de facut jocuri cu PSD, cand, de fapt, solutia pentru a guverna corect Romania este la indemana noastra si anume refacerea coalitiei cu USR si UDMR”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Pana in prezent, 16 parlamentari PNL au parasit grupurile parlamentare liberale din Camera Deputatilor si Senat: Ludovic Orban, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Stefan, Ionel Danca, Constantin Sovaiala, George Ionescu, Luminita Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tanase, Gabriel Plaiasu, Ion Iordache si Violeta Alexandru.

Mai mult despre:

Comentarii: