Violeta Alexandru: „Mor oameni sub guvernarea noastra. Ce rusine sa ne tot gasim scuze. Daca aud, din nou, ca s-a trimis Corpul de control dupa care se asterne tacerea, innebunesc”

politica

Deputatul Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, atrage atentia ca liberalii se afla la guvernare, in contextul unei noi tragedii intr-un spital public. „Mor oameni sub guvernarea noastra. Ce rusine sa ne tot gasim scuze”, spune Alexandru.

„Daca aud, din nou, ca s-a trimis Corpul de control dupa care se asterne tacerea, innebunesc. Ca sa o spun pe romaneste.

Nu se intampla nimic serios. Asta cred. Nu dorim sa deranjam sistemul public, in profunzimea problemelor acestuia. Unul se acopera pe altul. Nimeni nu raspunde, de fapt. Dar Sefi, de spitale, de orice, se bat sa fie. Fara pic de abilitati manageriale. Dupa care, atunci cand se intampla ceva, e de vina oricine altcineva. Noi nu avem simtul raspunderii individuale in Romania, in sistemul public e jale. Peste toate acestea, sa nu uitam deciziile luate din presiunea pilelor/relatiilor. Cand se intampla o tragedie, pe moment e mare agitatie (ai zice ca se schimba ceva, in fond traim cu sperante), pe urma presa se muta la alt subiect si, de fapt, nu se schimba nimic pe fond. In sistemul public, mereu e de vina altcineva.

Bani publici sunt in Romania. Sunt gestionati prost. Se anunta mari si sofisticate achizitii de noi tehnologii si nu se gasesc bani de prize, de clante, de becuri. Tara asta se duce de rapa pentru ca ne credem sofisticati, ne jigneste sa facem curatenie, ordine la nivelul lucrurilor simple.

Am intrat la guvernare de ceva vreme. Nu avem nicio scuza. Inca ne mai putem trezi. Cu intentii si orgolii, cu rautate si fudulie, nu se va face treaba. Mor oameni sub guvernarea noastra. Ce rusine sa ne tot gasim scuze. Condoleante!”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Sapte oameni au murit in urma incendiului de la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, a anuntat vineri ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a precizat  ca echipele ISU care au efectuat controale, anul trecut si anul acesta, la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, unde vineri a avut loc un incendiu soldat cu sapte morti, au constatat o serie de disfunctionalitati si nereguli, in urma carora au fost aplicate sanctiuni.

„Am avut un control desfasurat la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta in luna noiembrie a anului trecut, respectiv un control desfasurat in luna februarie a acestui an. Acolo au fost constatate o serie de disfunctionalitati si nereguli, au fost aplicate sanctiuni, dar despre toate aceste disfunctionalitati, nereguli si termenele de conformare va va vorbi, de la fata locului, secretarul de stat Raed Arafat. El coordoneaza ancheta din punct de vedere al IGSU”, a spus Bode intr-o conferinta de presa care a avut loc in fata Ministerului Afacerilor Interne.

El a mai precizat ca la locul incendiului s-au deplasat specialisti ai Institutului National de Criminalistica, ai Directiei de Investigatii Criminale, iar ancheta a fost preluata de Parchetul Tribunalului Constanta.

„Pe masura ce aceste structuri vor ajunge la anumite concluzii, ele vor fi facute publice”, a adaugat Bode.

Sapte pacienti au murit, vineri, in incendiul izbucnit la Sectia ATI COVID a Spitalului de Boli Infectioase Constanta. Intregul spital a fost evacuat, iar toate unitatile sanitare din judet au fost pre-alertate pentru preluarea pacientilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: