Violeta Alexandru: „N. Ciuca este de ne-votat. Daca PNL vrea binele acestei tari sa arate ca se rupe de PSD, sa recunoasca faptul ca a facut o prostie”

politica

Deputatul Violeta Alexandru, fost ministru PNL al Muncii, afirma ca Nicolae Ciuca nu este un candidat care sa poate fi sustinut ca „alternativa unica” la candidatul PSD. „Daca PNL vrea binele acestei tari sa arate ca se rupe de PSD, sa recunoasca faptul ca a facut o prostie”, afirma Alexandru.

„Se vorbeste deja in spatiul public despre posibilitatea crearii unei alternative unice la candidatul PSD in alegerile prezidentiale. Din punctul meu de vedere, asta nu trebuie sa insemne, in mod automat, sustinerea candidatului PNL.

N. Ciuca e de ne-votat. Un om care nu a avut curajul sa lase institutiile sa ii verifice plagiatul, o persoana ridicola prin discursul public, un chinuit de corvoada reprezentarii publice nu va fi votat. Este cel care, dupa Crin Antonescu, se simte, de fapt, mai bine cu PSD decat cu oamenii de dreapta.

Un alt candidat PNL, doar pentru ca este din PNL sau doar pentru ca a avut rezultate in administratie nu inseamna ca va fi invingator. Ii trebuie mai mult decat sa insire rezultate. De altfel, sunt mai multi oameni in Romania care au avut rezultate in administratie (centrala sau locala) iar asta nu e singura conditie pentru cineva ca sa fie un candidat bun. PNL este, totusi, bot in bot, cum se spune, cu PSD. PNL nu a facut nicio reforma asteptata.

Nu as amesteca votul pentru primari de acum cateva zile/scorul partidelor la locale cu ce va fi la prezidentiale. Daca PNL vrea binele acestei tari sa arate ca se rupe de PSD, sa recunoasca faptul ca a facut o prostie girandu-i pe socialisti in loviturile date oamenilor care muncesc si sa ia decizia corecta sustinand un candidat bun, indiferent din ce parte a Dreptei provine.

Pana atunci, pentru opozitia la PSD, pentru opozitia decenta/nepopulista, intr-un asemenea scenariu de sustinere, din start, a candidatului PNL, va fi riscant daca decide sa joace cartea pasilor precauti. Oamenii vor simti ca nu (mai) luptam si ca, incapabili sa ne revenim dupa locale/europarlamentare, am apucat-o pe calea usoara. Ca nu (mai) avem forta sa ne ridicam si sa luptam. Ori eu cred ca avem.

Incepand cu o propunere de candidatura serioasa, de dreapta. Diferita de stilul rece al lui Klaus Iohannis. Mai ales ca ne pregatim pentru doua tururi de scrutin. Cineva la care, cand te uiti, iti imaginezi viitorul, o persoana care te inspira, iti creeaza emotie si ramai cu ea in minte pentru ca ti-a placut sa o cunosti, un om empatic (vezi ultimul sondaj despre profilul presedintelui asteptat de romani), o persoana care sa retrezeasca speranta, un om al acestor vremuri. Cineva autentic si care sa lupte pentru oameni, nu un robot care recita niste discursuri. Nu un fricos cocolosit prin contracte cu presa.
Conteaza candidatul, ideile sale, credibilitatea sustinatorilor lui care trebuie sa multiplice ideile de dreapta si, nu in ultimul rand, conteaza pofta de a lupta cu PSD”, a transmis Alexandru, sambata.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a anuntat vineri ca liderii filialelor judetene au decis, in unanimitate, ca partidul va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale.

”Am avut o analiza a rezutatelor si, sigur, am plecat de la datele pe care le avem astazi de la BEC. Discutam despre scorul politic al PNL, de peste 30%, si un numar de 2,5 milioane de voturi. Acest vot totodata reconfirma PNL ca fiind cel mai puternic partid de dreapta din Romania”, a mai declarat Ciuca.

Ciuca a anuntat apoi ca toti presedintii de filiala au stabilit, in unanimitate, ca partidul sa aiba propriul candidat la alegerile prezidentiale.

Intrebat daca va candida si daca va fi sustinut si de celelalte formatiuni de dreapta, Ciuca a mentionat ca vom „negocia cu orice partid care doreste sa sustina politicile de dreapta”.

”Ceea ce va pot spune cat se poate de asumat si de responsabil este faptul ca, pe o astfel de decizie, ne luam aceasta libertate de a discuta, de a negocia cu orice partid care doreste sa sustina politicile de dreapta, tinand cont de faptul ca PNL a fost partidul care, de cand este la guvernare a fost aparatorul a ceea ce a insemnat cota unica, Pilonul II de pensii. Am fost cei care am sustinut mediul de afaceri si am vorbit si am facut tot ce a tinut de noi sa venim cu politici care sa creasca, sa consolideze capitalul romanesc. Cei care vor sa vina alaturi de noi in acest demers sunt bineveniti”, a declarat Ciuca.

Intrebat daca aceste negocieri vor avea loc cu PNL la guvernare si cum ar functiona coalitia, Ciuca a explicat: ”Suntem doi contracandidati care, cel putin din perspectiva mea, am respectat ceea ce tine de relatia de guvernare, de relatia politica in interiorul coalitiei, am avut o atitudine echilibrata si onescta si la fel vom acea si in continuare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: