Violeta Alexandru nu se lasa: „PNL executa comanda PSD, renunta la interzicerea cumulului pensie-salariu la stat. Imaginati-va cate pile au de rezolvat cele doua partide care si-au tradat electoratul”

politica

Deputatul Violeta Alexandru si-a exprimat miercuri revolta fata de faptul ca ”aripa rosie” din PNL a cedat din nou in fata PSD si renunta la interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.

”Aripa rosie din PNL a cedat (din nou) in fata PSD. Ce inseamna sa nu ai principii si sa nu ai curajul sa lupti pentru ele. PNL, capul in pamant si executa comanda PSD. Renunta la interzicerea cumulului pensie – salariu la stat. Ma asteptam. Imaginati-va cate pile au de rezolvat cele doua partide care si-au tradat electoratul si care au pus temporar mana pe Romania”, spune Violeta Alexandru.

Ea a adaugat ca ”niciodata nu se vor aseza lucrurile corect in Romania cu PSD-isti, pe fata sau vopsiti, la putere”.

”Nu se va face reforma in administratia din Romania in aceasta perioada. Un tanar care ar vrea sa candideze pentru un post in administratie, isi poate lua gandul pentru momentul. Pacat. Ani ratati pe care ii vom recupera greu. Alt angajament calcat in picioare. Se ocupa aparatul de stat sa nu se poata nimic. Pentru moment”, mai scrie Violeta Alexandru.

Purtatorul de cuvant la PNL Ionut Stroe a precizat ca in sedinta BEX al partidului de marti au fost discutii despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar si despre posibilitatea pensionarii la 70 de ani, insa o decizie in acest sens va fi luata in interiorul coalitiei de guvernare.

„Este vorba despre o initiativa a Ministerului Muncii intr-un cu totul alt context politic fata de cel din acest moment. Este si motivul pentru care am socotit ca cel mai intelept lucru si cel mai la indemana lucru este sa discutam aceasta chestiune in cadrul coalitiei si sa luam o decizie in cadrul coalitiei de guvernare. Nu se pune in acest moment problema modificarii varstei de pensionare sau a blocarii cumulului pensiei cu salariul. Dupa ce vom avea discutia in coalitie si in cadrul guvernarii vom iesi cu o decizie”, a afirmat Ionut Stroe, marti la Parlament.

Citeste si: Ciolacu apara dinozaurii PSD din administratie, nu vrea sa fie eliminat cumulul pensie-salariu: „Raman descoperite unitatile administrativ teritoriale mari”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marti, despre proiectul de lege privind interdictia cumulului pensie-salariu ca va exista o discutie in acest sens in coalitie, el precizand ca doreste sa vada impactul acestei masuri, in special in zona administratiilor locale.

”O sa ma uit si eu pe proiectul de lege, nu este pe ordinea de zi, am intrebat si eu liderul de grup”, a afirmat presedintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat ca trebuie vazut care este impactul unei astfel de masuri.

”Data trecuta, in zona de administratii locale, era un impact destul de consistent, ramaneau descoperite unitatile administrativ teritoriale mari, din municipiile reseedinta de judet. Haideti sa vedem impactul si sa nu mai dam legi si sa luam decizii fara sa cunoastem intregul context”, a spus Ciolacu.

Conducerea PNL a discutat, marti, in sedinta, despre mai multe masuri precum interzicerea cumulului pensie salariu si majorarea varstei de pensionare la 70 de ani, au precizat surse liberale pentru News.ro.

Liberalii vor sa prezinte aceste propuneri in coalitie, partidele aflate la guvernare urmand sa se reuneasca de la ora 18.00 pentru a discuta prioritatile sesiunii legislative care a inceput astazi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: