Violeta Alexandru (PNL) a votat in favoarea Guvernului Ciolos. Surse: cel putin trei parlamentari PNL au sustinut Cabinetul Ciolos

politica

Cel putin trei deputati PNL din tabara Orban au votat in favoarea Guvernului Ciolos. Printre acestia s-a aflat si fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Au votat inregistrate 88 de voturi „pentru” si 184 de voturi „impotriva” investirii Cabinetului Ciolos. Sunt cel putin 8 voturi care au venit din partea unor parlamentari care nu fac parte din USR, avand in vedere ca USR are doar 80 de parlamentari.

Citeste si: Violeta Alexandru explica de ce a votat Guvernul Ciolos: „Perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberala si nu pot sustine nicio apropiere sau dependenta de PSD”

„Am votat Guvernul Ciolos. Nu pentru ca era bun sau rau, ci pentru ca nu am avut alta optiune. As fi vrut sa votez un premier liberal si un cabinet format in jurul Partidului National Liberal. Din pacate, conducerea Partidului National Liberal s-a dus la consultarile cu presedintele Romaniei fara nicio propunere.
Traversam o drama umanitara de proportii, am ajuns pe locul 1 in lume la rata infectarilor si deceselor. Chiar nu este timp pentru amanari, consultari peste consultari sau pentru platit polite.

Un vot de blam fata de lipsa de asumare a conducerii PNL, nu este un act de indisciplina cum mi-au transmis cativa colegi, ci un mesaj ca deciziile luate in ultima perioada nu sunt bune. Cine nu crede, nu trebuie sa ma asculte pe mine, ci sa asculte ce spun oamenii in jurul lor, cei care nu au nicio apartenenta politica”, a anuntat deputatul PNL Alexandru Kocsis, postand pe Facebok o fotografie in care apare alaturi de Violeta Alexandru.

Conducerea PNL, reprezentata de Florin Citu, le-a cerut parlamentarilor PNL sa ramana in banci si sa nu voteze. „Am avut o sedinta scurta cu parlamentarii PNL pentru a discuta despre audierile de astazi. Am cerut colegilor mei decenta si profesionalism in timpul audierilor de astazi. Decizia de vot a fost luata aseara in BEx – ne vom abtine la voturile pentru candidatura ministrilor din acest guvern. I-am rugat pe colegii mei sa vina cu argumente clare”, a afirmat Citu.

Premierul desemnat Dacian Ciolos i-a indemnat, miercuri, pe parlamentari sa-si asume, alaturi de USR, un guvern politic, subliniind ca „asta inseamna sa-ti asumi libertatea de a fi roman”.

„A renunta e cel mai usor lucru, mai greu e probabil sa-ti asumi responsabilitatea in momente dificile si nu sa chemi specialistii din afara atunci cand ai un vot pe care ti l-au dat cetatenii. Si de asta suntem noi aici. (…) Am multe lucruri pe care mi le-am notat si n-o sa va raspund astazi, domnule Romascanu, domnule Simonis, cu toate ca, domnule Simonis, a fi roman nu inseamna sa tii discursuri sforaitoare, ci inseamna sa simti lucrurile acestea, ca esti roman. Si sper ca a fi roman nu inseamna sa guvernezi in asa fel incat sa alungi romanii din tara, sute de mii, milioane de romani, dupa cateva decenii de guvernare PSD.

(…) Deci, fiti linistit, ma simt foarte roman, nu doar pentru sunt nascut aici, ci pentru ca simt lucrurile si le spun asa cum le simt fara discursuri sforaitoare. (…) O sa ma opresc aici, cerandu-va inca o data sa ne asumam impreuna acest vot si sa nu lasam, din nou, pe altii sa ne faca guvern. (…) Haideti sa ne asumam, impreuna, politic, un guvern. Si USR asta face, isi asuma politic, intr-un moment dificil, sa va faca o propunere de guvern.

(…) Haideti sa ne facem aici, acasa, in Romania, mai bine, sa ne-o facem noi si sa nu chemam pe altii sa ne-o faca, asta inseamna sa-ti asumi libertatea de a fi roman. (…) Votul dumneavoastra nu va fi pentru noi (…), va fi votul constiintei dumneavoastra”, a declarat Dacian Ciolos in plenul reunit al Parlamentului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: