Viorel Hrebenciuc a scapat de puscarie. Deocamdata

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca fostul deputat Viorel Hrebenciuc sa fie judecat in arest la domiciliu in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, decizia instantei fiind definitiva.

Miercuri, Curtea Suprema a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc si al altor inculpati din acest dosar — Dan Costin Bengescu, Paltin Gheorghe Sturdza si Lorand Andras Ordog.

DNA a atacat decizia, contestatia procurorilor fiind respinsa vineri de judecatori, mentioneaza Agerpres.

In perioada in care se afla in arest la domiciliu, Viorel Hrebenciuc are mai multe interdictii, printre care si aceea de a comunica cu restul inculpatilor, cu exceptia fiului sau, Andrei Hrebenciuc.

Instanta a mentinut controlul judiciar in cazul altor inculpati din dosar: Iosif Kadas, Ioan Sorin Iacob, Ioan Matasel, Janica Poenaru, Adam Craciunescu si Tudor Chiuariu, ultimul primind permisiunea de a parasi Romania in perioadele 25-29 martie si 9-15 aprilie.

De asemenea, judecatorii au solicitat procurorilor DNA — Serviciul Teritorial Brasov completarea rechizitorului cu privire la descrierea faptelor de care sunt acuzati o parte din inculpati si stabilirea cheltuielilor judiciare, constatand si lipsa autorizarii traducerilor convorbirilor si mesajelor din limba maghiara.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata in ianuarie pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (3 infractiuni).

De asemenea, au fost trimisi in judecata Lorand Andras Ordog, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (sotia deputatului Ioan Adam, judecatoare la Tribunalul Brasov), Iulian Durlan (primar al comunei Caiuti, judetul Bacau), Adam Craciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzatiile se refera la retrocedarea ilegala a 43.227 ha teren forestier in judetul Bacau in favoarea lui Paltin Sturdza si in defavoarea Romsilva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: