Viorel si Andrei Hrebenciuc scapa de arest. Ioan Adam si-a recunoscut faptele

news

DNA a cerut marti judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cadrul procesului privind retrocedarile ilegale de paduri, inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc.

Aceeasi cerere a fost facuta si pentru fostul deputat Ioan Adam, pentru Paltin Gheorghe Sturdza si Dan Costin Bengescu.

Solicitarea DNA vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis pe 7 mai ca masura arestului la domiciliu in timpul judecatorii dosarelor in instanta este neconstitutionala, deoarece nu se prevede un termen maxim.

La termenul de marti al procesului, Ioan Adam a depus o cerere prin care solicita sa fie judecat prin procedura simplificata, el recunoscandu-si practic faptele de care este acuzat in acest dosar.

Tot acum, fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a cerut voie instantei sa i se permita sa plece din tara, in perioada 28 iunie — 5 iulie, pentru a participa la un congres de drept sportiv la Haga.

De asemenea, Chiuariu a spus ca doreste sa isi petreaca in strainatate concediul, el achizitionand deja bilete la un festival de teatru de la Edinburgh, mentioneaza Agerpres.

Instanta a ramas in pronuntare pe cererile DNA, iar urmatorul termen pe fond al dosarului a fost stabilit pentru 16 septembrie, cand va fi citit rechizitoriul in sala de judecata.

Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata in ianuarie 2015 pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (3 infractiuni).

De asemenea, au fost trimisi in judecata Lorand Andras Ordog, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (sotia deputatului Ioan Adam, judecatoare la Tribunalul Brasov), Iulian Durlan (primar al comunei Caiuti, judetul Bacau), Adam Craciunescu (directorul general Romsilva).

Acuzatiile se refera la retrocedarea ilegala a 43.227 hectare teren forestier in judetul Bacau in favoarea lui Paltin Sturdza si in defavoarea Romsilva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: