Viorica Dancila, de rasul Bruxelles-ului. Premierul dorit de PSD este ridiculizat de jurnalistii straini

politica

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila a fost, in iulie 2017, subiectul unui articol publicat de revista politico.eu. Jurnalistii au ironizat modul in care Dancila a raspuns intr-un interviu pentru revista Parlamentului European.

“Desi i-au fost adresate doar intrebari soft, nu a raspuns la nici una. Invitata sa-si descrie stilul politic in trei cuvinte, a avut nevoie de 39. Nu a evocat nici o realizare care si-ar putea suprinde cititorii, nici nu a reusit sa numeasca o carte care a inspirat-o”, a scris politico.eu.

viorica

Iata interviul acordat revistei Parlamentului European, citat de Romania Libera.

1. Cum ati descrie stilul dumneavoastra politic / de conducere in trei cuvinte?
Viorica Dancila: Permiteti-mi sa revin putin si sa descriu trei principii care ma conduc in activitatea mea politica, pentru ca ele influenteaza, fara indoiala, ceea ce numiti „stilul meu politic”. Aceste principii sunt echilibrul, initiativa si comunicarea, deschiderea spre ideile altor persoane.

2. Ce realizare personala i-ar surprinde pe oameni?
Erau momente cand trebuia sa ma confrunt cu dificultati, dar de fiecare data am gasit puterea sa ma ridic si sa continuu. Fiecare dintre noi se confrunta cu astfel de momente. Ceea ce conteaza este gasirea puterii, in noi insine, de a continua proiectele noastre, intotdeauna ghidate de principiile noastre.

3. Care a fost cea mai inspirata si mai influenta carte pe care ati citit-o si de ce?
Imi place sa citesc si incerc sa citesc ori de cate ori gasesc timp. Si cred ca ceea ce citim, in ansamblu, ne influenteaza, ne modeleaza gandirea si de a vedea lumea, chiar si modul nostru de a trata dificultati sau provocari.

4. Dintre persoanele cu care ati lucrat, cine v-a inspirat cel mai mult si cum?
Nu am un model, in viata sau in politica. Am preferat sa observ si sa studiez realizarile persoanelor pe care le-am intalnit de-a lungul carierei mele, sa inteleg punctele forte si slabiciunile lor, sa invat din greselile lor.

5. Care este cea mai mica schimbare pe care ati facut-o in cariera dumneavoastra care a avut cel mai mare impact pozitiv?
Primul meu proiect politic a fost la nivelul administratiei locale. Am muncit din greu si am invatat mult, in timp. Scena s-a schimbat de la nivel local la nivel european, insa tenacitatea si dorinta mea de a lucra din greu si de a face schimbari pozitive au ramas aceleasi.

CEX al PSD a decis, marti, dupa demisia lui Tudose, ca Vasilica Viorica Dancila sa fie propunerea PSD pentru postul de premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: