Viorica Dancila a fost pusa de Dragnea sa-i scrie o scrisoare amenintatoare presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

news

Viorica Dancila, primul-ministru al Romaniei, a anuntat ca ii va solicita lamuriri sefului Comisiei Europene in urma cererilor de la Bruxelles in legatura cu stadiul de rezolvare al dosarelor de coruptie. 

Premierul Viorica Dancila a anuntat, miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, ca ii va transmite presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, o scrisoare prin care ii va solicita informatii cu privire la solicitarile de informatii adresate Ministerului Justitiei referitoare la dosare de coruptie la nivel inalt.

„In spatiul public a aparut un document al Comisiei Europene, datat 10 octombrie 2012, in care era solicitata situatia unor dosare aflate pe rol. Si mai grav e ca in acel document erau si nume despre care se cerea stadiul in care se afla procesul, dar si pasii care trebuiau urmati, ceea ce mi se pare un lucru deosebit de grav. Am solicitat Ministerului Justitiei o analiza a cererilor pe care le-a facut Comisia Europeana catre ministerul Justitiei, daca in perioada 2012-2018 au mai existat astfel de solicitari. Am primit in dimineata aceasta documente de la ministerul Justitiei care confirma existenta acestor practici. Am hotarat sa trimit astazi o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Junker, prin care sa solicit detalii si informatii legate de aceste aspecte care mi se par total nepotrivite si in totala neconcordanta cu ceea ce presupune MCV. E foarte important sa lamurim aceste lucruri”, a declarat Viorica Dancila.

Prim-ministrul a precizat ca miercuri dimineata a primit din partea Ministerului Justitiei un raspuns care confirma astfel de practici din partea Comisiei Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: