Viorica Dancila il trage de urechi pe Melescanu: „Este parerea lui, nu este parerea mea”

politica

Prim-ministrul Viorica Dancila sustine ca a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis despre propunerea pe care ar urma sa o faca Guvernul pentru postul de comisar european. „L-am rugat sa avem o abordare comuna in ceea ce priveste portofoliul”, a spus premierul.

Intr-o conferinta de presa sustinuta vineri, la Braila, Viorica Dancila a fost intrebata despre declaratiile facute de ministrul de Externe. Teodor Melescanu a declarat ca nu este foarte optimist ca Romania va prelua un portofoliu „foarte gras”, pentru ca ar fi a treia oara cand s-ar intampla asta, dupa ce tara noastra a detinut portofoliul Agriculturii si pe cel al Dezvoltarii Regionale. „Este parerea lui, nu este parerea mea”, a spus Viorica Dancila.

Premierul a avut deja discutii la Bruxelles, insa decizia in legatura cu portofoliul viitorului comisar european va fi luata abia dupa ce va fi validata Ursula von der Leyen in fruntea Comisiei Europene. „Pana atunci pot doar sa discut cu omologii mei ca sa ne sustina pentru un portofoliu. Am discutat cu presdintele referitor la propunerea de comisar si l-am rugat sa avem o abordare comuna in ceea ce priveste portofoliul”.

De asemenea, dupa ce in partid se vorbea despre posibilitatea ca propunerea de comisar sa fie chiar Viorica Dancila, presedintele PSD a tinut sa isi linisteasca colegii: „Categoric nu imi doresc!”, a spus Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: