politica

Viorica Dancila, minciuni sfruntate in cazul Tariceanu versus DNA. S-a rastit nervoasa la jurnalisti

Presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, a negat miercuri ca PSD l-a scapat pe Calin Popescu Tariceanu de solicitarea DNA privind ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Intrebata de jurnalisti de ce PSD a „facut scut” in jurul lui Tariceanu, Dancila a mintit, sustinand ca fiecare senator PSD a votat cum i-a dictat constiinta.

„PSD nu a facut scut in jurul domnului Tariceanu, fiecare senator si-a exprimat opinia. Nu presedintele partidului trebuie sa indice cum sa voteze, ei raspund in fata electoratului”, a raspuns Dancila.

Intrebata daca PSD a inteles rezultatul votului din 26 mai, Dancila a raspuns extrem de iritata: „PSD a inteles foarte bine rezultatul votului, nu o sa mai vorbim despre justitie, nu o sa mai dam ordonante pe justitie, asa cum a facut Guvernul Ciolos. Avem deschidere pentru a aduce echilibru si consens in societate”.

Plenul Senatului a respins, luni, solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a lui Calin Popescu Tariceanu pentru o spaga de 800.000 de dolari. Remus Borza, proaspat numit consilier al premierului PSD, a afirmat inca de saptamana trecuta ca Dancila i-a promis ajutor lui Tariceanu.

Intr-un text pe blogul sau, publicat saptamana trecuta, la scurt timp dupa ce Marcel Ciolacu a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor, deputatul Remus Borza a dezvaluit cum s-a facut trocul intre PSD si ALDE.

„Miercuri, PSD a fost la un pas sa piarda si presedintia Camerei Deputatilor. Ar fi fost o lovitura care i-ar fi destabilizat definitiv. Vechiul aliat, UDMR, care a obtinut atat de mult pentru comunitatea maghiara de la guvernarile PSD-iste, a renuntat la protocolul de colaborare cu PSD-ALDE si pentru prima data in istoria parlamentara a acestei formatiuni a revendicat postul de presedinte al Camerei Deputatilor. Dupa interventia presedintelui Iohannis, USR a renuntat la candidatul propriu si impreuna cu PMP au sustinut candidatul liberal. In atare conditii, PSD, care pierduse majoritatea in Camera, avea nevoie de voturile ALDE, minoritatilor nationale si o parte din voturile celor de la Pro Romania. Dupa o negociere fulger intre Ciolacu si Ponta privind recunoasterea grupului parlamentar Pro Romania a venit o lovitura de la partenerii de coalitie, respectiv de la oamenii lui Tariceanu, care au refuzat sa sustina si sa voteze candidatul PSD. Au urmat trei ore de suspans.

Cum s-a ajuns la acest blocaj? In dimineata zilei de miercuri, Robert Cazanciuc, presedintele Comisiei juridice din Senat, a pus pe ordinea de zi cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Tariceanu. Colac peste pupaza, votul din Comisie a fost favorabil inceperii urmaririi penale fata de presedintele Senatului. A trebuit sa vina Dancila in Parlament, sa-i dea asigurari lui Tariceanu ca in Plenul Senatului se va respinge cererea DNA. Intr-un final, s-a supus la vot, iar candidatura lui Marcel Ciolacu a intrunit 172 de voturi, iar a Ralucai Turcan 100. In extremis, PSD si-a pastrat conducerea Camerei Deputatilor, dar greseala de dimineata putea sa le fie fatala. Asta arata deruta, confuzia si surescitarea care i-a cuprins pe unii PSD-isti”, a scris Borza pe blog.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Recent Posts

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

46 de minute ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

13 minute ago

Suedia, „la un nivel de teroare de patru din cinci”. 100.000 de vizitatori, la Malmo, pentru Eurovision

Suedia se pregateste pentru Eurovision cu masuri de securitate sporite. Tara se afla deja in…

O oră ago

Turist din Cluj, agresat de o soferita la Constanta. Cei doi se sicanasera anterior in trafic – VIDEO

Un turist din Cluj a fost agresat de o femeie intr-o parcare din Constanta. Scandalul ar…

O oră ago

Presshub: Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianta: Doar PSD ramane acelasi partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianta: „Oamenii se mai schimba, Moldova se dezvolta, doar…

7 minute ago