Viorica Dancila vrea ca protestele sa fie pasnice, dar nu are nicio idee de iesirea violenta a jandarmului de la manifestatia de sambata

politica

Premierul desemnat Viorica Dancila a declarat, marti, dupa intalnirea avuta cu grupul parlamentar al minoritatilor, ca democratia presupune dreptul de a protesta, dar manifestatiile trebuie sa fie pasnice. Premierul desemnat nu are insa idee de iesirea violenta a jandarmului care a lovit mai multi manifestanti la protestul de sambata din Piata Universitatii.

„Democratia presupune ca ai voie sa protestezi, deci este expresia democratiei. Eu vad ca trebuie ascultate motivele oamenilor, sa vedem de ce protesteaza, pentru ca am vazut opinii diferite; unii se refereau la Declaratia 600. Deci trebuie luate in considerare cerintele oamenilor”, a spus Dancila, la Parlament.

Premierul desemnat a subliniat ca aceste proteste trebuie sa fie pasnice si ca nu trebuie sa existe violente.

„Un lucru pe care vreau sa il subliniez este cel legat de faptul ca aceste proteste trebuie sa fie pasnice. Nu trebuie sa avem parte de violente pentru ca nu cred ca isi vor atinge scopul daca devii violent, daca incerci sa impui prin forta ceea ce poti sa impui prin vorba si bineinteles ca trebuie sa fie fiecare din cei de acolo ascultati”, a adaugat premierul desemnat.

Viorica Dancila a sustinut ca nu a vazut interventia Jandarmeriei de la protestul de sambata. „Nu am vazut partea cu interventia Jandarmeriei. Am vazut proteste, am vazut ca oamenii au fost nemultumiti de aceste lucruri. Dupa ce voi fi investita ca premier, voi vedea ce solutii se impun astfel incat acesti oameni sa nu mai protesteze”, a precizat Viorica Dancila.

In privinta nemultumirilor protestatarilor legate de legile Justitiei, ea a afirmat ca lucrurile nu trebuie generalizate.

„Nu as generaliza. Trebuie vazut ce din legile Justitiei nemultumeste. Eu am vazut in Parlamentul European ca trebuie o abordare punctuala: imi spui ce te nemultumeste si atunci vad daca trebuie schimbat sau nu ceva. Daca spui ‘legea ma nemultumeste’, nu cred ca este o abordare constructiva. Pentru a avea o abordare constructiva trebuie sa spui ce din lege te nemultumeste ca sa vedem daca este un lucru bazat pe realitate sau o necunostinta clara a ceea ce este prevazut acolo”, a aratat Dancila, citata de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: