Virusul loveste din nou in curtea negationistului Buzatu. Sefa spitalului din Vaslui, in coma dupa ce s-a infectat cu Covid-19

news

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder, a fost dusa marti, in coma, cu elicopterul la Clinica ”Matei Bals” din Bucuresti. Ea este infectata cu coronavirus.

In jurul orei 13:00, au iesit rezultatele testului efectuat managerului SJU Vaslui, Ana Rinder. Acestea au iesit pozitiv, fiind, astfel, confirmat cu COVID-19, anunta Vremea Noua din Vaslui.

Din cauza starii de sanatate foarte grave, medicii epidemiologi impreuna cu reprezentantii DSP Vaslui au decis sa o transfere pe Ana Rinder cu elicopterul la Clinica ”Matei Bals” din Bucuresti.

Fiul Anei Rinder face parte din grupul celor 30 de adolescenti care au fost pe litoral. In momentul cand a aflat ca una dintre tinerele din grup a fost confirmata cu COVID-19, Ana Rinder s-a dus pe litoral si si-a luat copilul acasa, unde au stat impreuna timp de mai multe zile, in izolare.

Ana Rinder a fost instalata in functie de baronul de Vaslui, Dumitru Buzatu.

Zilele trecute a murit din cauza coronavirusului si un consilier personal al sefului Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Buzatu refuza sistematic si sfidator sa poarte masca de protectie, sustinand ca aceasta este „o prostie”.

„Eu va rog sa credeti ca sunteti in siguranta aici. N-am auzit sa existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toata lumea discuta in momentul acesta. Este foarte bine ca v-ati conformat acestui ordin, dar asta nu inseamna ca toate conduitele trebuie sa le fixati dumneavoastra. Poate sunt persoane care accepta sa ia si amenzi si altceva si atunci, asta este, trebuie sa luati nota de aceste conduite. (…) Nu-mi prescrieti dumneavoastra conduitele mie si nimeni din aceasta sala! (…) Sunteti liber sa procedati cum vreti! (…) Vreti sa ne luam la bataie, ce vreti sa facem? Sunteti intr-un cadru institutional, nu puteti sa ma obligati pe mine, nu puteti! (…) Nu vreau sa port masca si autoritatile competente pot lua masurile de rigoare, dar nu sunteti dumneavoastra autoritatea competenta”, sustinea Buzatu intr-o sedinta cu consilierii judeteni in luna mai.

Gestul lui Buzatu a fost urmat si de unul dintre cei doi vicepresedinti, Vasile Marciuc, care la randul sau au refuzat sa poarte masca de protectie la mai multe sedinte ale CJ Vaslui, precum si in cadrul altor evenimente oficiale. De altfel, Dumitru Buzatu a declarat in cadrul unei interventii tv ca el nu crede in coronavirus si ca nu va purta miciodata masca de protectie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: