„Virusului nu-i pasa de icoana, de nimic”. Reactie de revolta a unui medic cardiolog fata de relaxarea restrictiilor in noaptea de Paste

news

Medicul cardiolog Vasi Radulescu are o reactie de revolta fata de decizia lui Marcel Vela de a relaxa masurile de restrictie in perioada Pastelui astfel incat sa poata fi „distribuita Lumina”.

„Oamenii au nevoie de lumina, din lumanare in lumanare. Lumina sfanta, aparuta prin miracol. Nu avem voie sa cautam cum apare ea. Crede si nu cerceta. O fi o frauda acolo? Nu, e lucrarea lui dumnezeu, totul e miracol. Si oamenii trebuie sa ia direct din lumina asta, iesind putin la portita, unde va veni cineva sa le-o aduca. Sa nu carecumva sa pervertim religia. Sa nu aprindem singuri o lumanare sau o candela, in casa, in liniste, in siguranta, gandindu-ne cum sa stam in lumina cea mai mare parte din viata noastra, facand fapte bune, fiind empatici, smeriti, iubindu-i pe ceilalti. Nu, luam lumina sfanta, e fix ceea ce conteaza.

O lumina care, potrivit stiintei care chiar ne apara acum de virus, nu apare singura prin manevra divina, ca nu prea are cum. Dar oamenii asta cred si nu te pui cu crezul lor. Tot ei zic ca pupatul icoanei nu are cum sa duca la boli, nici impartasania, nici statul unul langa altul in biserica. Chit ca virusologia ne zice cu totul altceva si virusului nu-i pasa nici de icoana, nici de dumnezeu, nici de nimic”, a scris medicul pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne vine in sprijinul Bisericii Ortodoxe si va ajuta Patriarhia pentru ca Lumina sa ajunga la credinciosi in noaptea de Paste.

„Astazi am semnat alaturi de Preafericitul patriarh Daniel un acord de sprijin (…) pentru distribuirea Sfintei Lumini”, a spus marti ministrul Marcel Vela, intr-o declaratie la sediul MAI.

Astfel, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim in seara zilei de sambata, 18 aprilie, se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica si patrulele existente in misiune, incepand cu ora 20,00.

„Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, respectand regulile de distantare sociala, astfel incat sa fie evitata aglomeratia si formarea grupurilor mai mari de trei persoane. In acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scara de bloc pot oferi Sfanta Lumina primita de la voluntari tuturor vecinilor”, a precizat Marcel Vela.

El a aratat ca, in zonele carantinate, Lumina va fi dusa cu ajutorul personalului MAI, de la centrele episcopale la parohiile din imprejurimi.

„In noaptea de Inviere este permisa circulatia tuturor preotilor care distribuie Sfanta Lumina in casele credinciosilor, cat si a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, masca si manusi de protectie”, a afirmat ministrul.

Marcel Vela a adaugat ca echipajele de politie aflate in puncte fixe, precum cele de pe drumurile publice sau la punctele de granita, vor oferi Lumina persoanelor aflate in trafic sau celor care tranziteaza frontiera.

„Cadrele existente sub coordonarea MAI aflate in misiune in noaptea de Inviere vor oferi Sfanta Lumina inclusiv spitalelor, centrelor sociale si centrelor de carantina”, a mai precizat Vela.

Comentarii: