Viscol si ninsoare, in sud si sud-estul tarii. In Bucuresti, mijloacele pentru deszapezire sunt pregatite

news

ANM a emis pentru acest weekend o serie de avertizari de cod portocaliu si cod galben de ninsori si viscol, mai ales pentru sudul si sud-estul tarii. Astfel, un cod galben de vant, viscol si precipitatii este valabil in intervalul vineri, 24 noiembrie, ora 18:00 – duminica, 26 noiembrie, ora 18:00, in Ialomita, Calarasi, Tulcea si Constanta. De asemenea, pentru aceeasi regiune, un cod portocaliu va fi valabil in intervalul duminica, 26 noiembrie, ora  02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, cu viscol si precipitatii care se vor transforma in lapovita si ninsore.

Totodata o avertizare de cod galben de precipitatii transformate in lapovita si ninsoare si viscol va fi valabila si pentru Carpatii Meridionali si de Curbura, fiind in vigoare de vineri, 24 noiembrie, dupa-amiaza, pana sambata, 25 noiembrie dimineata, prognozele putand inregistra insa modficari de ultima ora pe toata perioada descrisa.

Apel pentru soferi, de la ministerul Transporturilor

In contextul dat, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a facut, vineri, un apel catre soferi sa evite drumurile anuntate de autoritati ca fiind inchise pentru ca isi risca viata dar si pentru ca genereaza costuri la bugetul statului. „As face un singur apel si asta nu e valabil pentru acest weekend, ci pentru toata perioada de iarna. As face un apel la soferi, la cei care insista sa foloseasca anumite drumuri in momentul in care CNAIR sau autoritatile anunta ca acele drumuri sunt inchise, sa incerce sa tina cont de anunturile date de autoritati si sa nu circule cand anumite zone, pe o perioada de timp, sunt inchise. Sunt lucruri de care trebuie sa tinem cont in perioade de iarna”, a spus Sorin Grindeanu.

Primaria Capitalei e pregatita

De asemenea, in Capitala vremea se raceste sambata, iar duminica temperaturile ajung pana la cel mult 6 grade, conform prognozei speciale pentru Bucuresti, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). „Avand in vedere prognoza meteorologilor care anunta precipitatii sub forma de ninsoare in Bucuresti, operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei au pregatit utilajele, stocurile de materiale antiderapante si lucratorii astfel incat sa poata interveni in timp util pentru eventuale operatiuni de deszapezire, combatere polei, acumulari de apa, etc.”, a transmis si primaria Capitalei printr-un comunicat preluat de Agerpres.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: