Vitezomanii din Austria pot ramane fara masini: „Oricine este prins conducand cu 60 km peste limita de viteza in oras”

externe

Soferii din Austria vinovati de viteza excesiva vor avea masinile confiscate si scoase la licitatie, a anuntat, luni, guvernul, care incearca sa descurajeze vitezomanii amenintandu-i ca le va lua „jucariile”, potrivit Reuters.

Aceasta schimbare a legislatiei anuntata de coalitia de guvernare a conservatorilor si a Verzilor are ca scop inasprirea regulilor Austriei pentru a le apropia de cele din Germania si Elvetia vecine.

Autoritatile locale spun ca incearca sa tina sub control cursele ilegale din orase si alte cazuri de viteza excesiva care pot duce la moartea unor trecatori nevinovati.

„La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu detine pe deplin controlul vehiculului sau. Masina devine o arma incontrolabila si un pericol pentru oameni complet nevinovati”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din Partidul Verzilor, intr-o conferinta de presa in care a prezentat planul.

Mai exact, oricine este prins conducand cu 60 km peste limita de viteza in oras, unde limita de viteza este de obicei de pana la 50 km/h, sau cu 70 km/h peste limita de pe autostrada, unde este de pana la 130 km/h, vor avea masina confiscata pana la doua saptamani, conform planului guvernului.

Daca recidiveaza, sau sunt prinsi mergand cu mai mult de 80 km/h peste limita in oras sau cu peste 90 km/h peste pe autostrada, masina va fi confiscata definitiv si, in general, scoasa la licitatie, a spus Gewessler.

De anul trecut, guvernul a inceput sa introduca masuri pentru a creste perioada de timp cat un conducator auto ramane fara permis din cauza vitezei excesive.

„Cine nu mai are masina nu mai poate accelera. Tocmai de aceea aceasta masura are atat de mult succes in alte tari – pentru ca loveste acolo unde doare si protejeaza populatia generala”, a spus Gewessler, adaugand ca, desi masurile au fost dure, au fost necesare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: