news

Vizita fulger a ambasadorului SUA in biroul lui Dragnea. Seful PSD ar pregati o operatiune majora care va arunca Romania de pe harta lumii civilizate

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, discuta, miercuri, cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in biroul acestuia din Palatul Parlamentului.

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a ajuns la Palatul Parlamentului in jurul orei 15.30, scrie Mediafax.

Intalnirea lui Liviu Dragnea cu ambasadorul Hans Klemm nu figureaza pe programul oficial al presedintelui Camera Deputatilor.

Surse politice au dezvaluit pentru ziare.com ca Liviu Dragnea a initiat modificari legislative si si schimbari in componenta guvernului astfel incat sa fie eliminate avizele in procesul de adoptare a ordonantelor de urgenta. Scopul urmarit este adoptarea rapida a ordonantei privind amnistia si gratierea.

Astfel, de saptamana viitoare, secretar general al Guvernului ar urma sa fie devina deputatul Eugen Nicolicea, considerat omul care rezolva problemele.

Un alt pas foarte important este modificarea HG 561/2009 privind Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii.

Astfel, pe viitor, avizarea actelor normative ale guvernului la nivel de ministere va deveni facultativa. Ministrii vor alege ce avize cer si daca tin cont de ele. Deci OUG privind amnistia si gratierea va putea fi emisa legal si fara avizul ministerului Justitiei.

Textul noii Hotarari de Guvern a fost deja elaborat, spun sursele Ziare.com, ministrul Justitiei a cerut modificarea unor formulari. Asa ca inca se lucreaza la forma finala a proiectului, care ar putea fi adoptat, cel mai probabil, saptamana viitoare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

O oră ago

Parlamentul European considera ca Ungaria „nu-si va putea indeplini in mod fiabil” rolul in fruntea Consiliului UE

Noua rezolutie a Parlamentului European privind starea valorilor UE in Ungaria semnaleaza o serie de…

60 de minute ago

Furie ruseasca fata de transferul de rachete americane ATACMS catre Ucraina: „Arme extrem de periculoase au fost trimise la Kiev”

Transferul "pe sub mana" de rachete ATACMS americane catre Ucraina nu poate fi justificat, deoarece…

O oră ago