Vizita istorica, premierul Japoniei a ajuns la Kiev: „Respect pentru curajul si perseverenta poporului ucrainean care s-a ridicat pentru a-si apara patria”

externe

Premierul japonez Fumio Kishida a sosit marti in capitala ucraineana Kiev pentru discutii cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anuntat postul de televiziune NHK, citat de Reuters.

Reprezentand una dintre cele mai bogate democratii din G7, Kishida isi va exprima sprijinul si solidaritatea cu Ucraina in urma invaziei fortelor rusesti din urma cu mai bine de un an, a precizat Ministerul de Externe intr-un comunicat.

Kishida va transmite „respectul sau pentru curajul si perseverenta poporului ucrainean care s-a ridicat pentru a-si apara patria”, a precizat acesta.

Japonia va gazdui un summit G7 la Hiroshima in luna mai, iar Kishida a declarat anterior ca summitul ar trebui sa demonstreze o vointa puternica de a sustine ordinea internationala si statul de drept ca raspuns la razboiul din Ucraina.

NHK a prezentat imagini cu Kishida vorbind cu oficiali in timp ce statea langa un tren. El ajunsese la Kiev dupa ce se urcase intr-un tren in orasul polonez de frontiera Przemysl.

Kishida va purta, de asemenea, discutii cu omologul sau polonez inainte de a se intoarce joi in Japonia, a precizat ministerul.

Inainte de a pleca spre Polonia, in drum spre Ucraina, Kishida a vizitat India, unde s-a intalnit cu omologul sau indian, Narendra Modi, a relatat NHK.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: