externe

Vizita surpriza la Kiev a ministrului Apararii din Germania. Reznikov: „Primul Leorpard 2 a ajuns la Kiev, vor fi mai multe”

Noul ministru ferman al apararii, Boris Pistorius, se aflamarti  in capitala ucraineana, aducand informatii despre viitoarele livrari de tancuri, relateaza Deutsche Welle.

La mai putin de o luna de la preluarea mandatului, ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, s-a deplasat marti in Ucraina pentru prima sa calatorie in strainatate in aceasta functie.

El s-a intalnit cu inalti oficiali ucraineni, inclusiv cu presedintele Volodimir Zelenski si cu omologul sau Oleksii Reznikov.

Reznikov a distribuit pe Twitter o imagine cu el insusi tinand un model la scara mica a unui tanc Leopard 2 de fabricatie germana: „‘Primul’ Leopard 2 a ajuns la Kiev. Vor fi mai multe”.

Numirea lui Pistorius in functia de ministru al Apararii a coincis practic cu aprobarea de catre Germania a livrarii de tancuri de lupta Leopard 2 catre Ucraina, dupa o lunga perioada de discutii.

Marti, Pistorius a declarat la Kiev ca un grup de mai multe tari europene lucreaza, de asemenea, la un plan pentru a expedia in tara si peste 100 de modele mai vechi de Leopard 1A5.

El a spus ca pana in primul sau al doilea trimestru al anului 2024, cel putin trei batalioane ar trebui sa fie echipate cu astfel de vehicule. El nu a precizat ce tari, in afara de Germania, sunt implicate.

La o conferinta de presa cu ministrul Apararii Reznikov, Pistorius a declarat ca aceste livrari ar trebui sa serveasca, „dorintei si sperantei, ca Ucraina sa ramana capabila sa se apere si rezista acestui atac”.

Ministrul a spus ca a vazut cum vointa poporului ucrainean a ramas neclintita si a afirmat ca „pentru asta merita cea mai mare admiratie din partea mea”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

6 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

10 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

10 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

10 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

10 ore ago