Vlad Voiculescu a invins PSD in instanta: „Pentru minciunile cu ‘miliardul furat’, PSD este obligat de instanta sa imi plateasca despagubiri in valoare de 25.000 euro cu titlu daune morale”

politica

Vlad Voiculescu, dosarul vaccinurilor, DNA, pus sub acuzare, abuz in serviciu

Vlad Voiculescu, vicepresedinte al USR si fost ministru al Sanatatii, a anuntat marti ca a castigat procesul intentat PSD ca urmare a afirmatiilor „mincinoase si defaimatoare” lansate de partidul condus de Marcel Ciolacu pe tema achizitiei de vaccinuri. „Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu «miliardul furat din vaccinuri» – PSD este obligat de instanta sa imi plateasca despagubiri in valoare de 25.000 euro cu titlu daune morale”, anunta Voiculescu.

”Pentru minciunile oribile la adresa mea – cele cu «miliardul furat din vaccinuri» – PSD este obligat de instanta sa imi plateasca despagubiri in valoare de 25.000 euro cu titlu daune morale. Mai mult, instanta obliga paratul sa retraga postarile mizerabile de pe Facebook si sa publice, pe propria cheltuiala, dispozitivul prezentei hotarari, dupa ramanerea sa definitiva, in doua publicatii de circulatie nationala, pe site-ul paratului PSD si pe retelele se socializare Facebook si Telegram”, scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

Voiculescu arata ca ”pandemia a fost cea mai mare nenorocire care s-a abatut asupra vietii oamenilor din intreaga lume de multi multi ani incoace, care a dus la cea mai mare scadere a sperantei de viata observata dupa Al Doilea Razboi Mondia si aproape 7 milioane de decese.

”In Romania, pandemia – ca orice criza – a aratat care ne sunt valorile, deci prioritatile ca societate. Cel mai bine acestea se vad in politicile publice. Cand in toata Europa viata era protejata, politicienii nostri erau relaxati. Petrecerile la cluburi de lux mergeau brici. Strainii care ajungeau pe la noi erau uimiti, zeci de mii de romani au murit ajungand la spital ‘cu limba pe perna’, asa cum spuneau medicii disperati in acele luni.

Cand am avut in sfarsit vaccinuri, putine la inceput, Iohannis si PNL au decis sa le dea specialilor, nu batranilor si bolnavilor, asa cum faceau toti cei din Vest. La nivel mondial, peste 90% din decesele cauzate de COVID-19 au avut loc in randul persoanelor cu varsta peste 60 de ani. Cand am avut vaccinuri destule – vaccinuri achizitionate de CNCAV-ul colonelului Gheorghita cu aprobarea premierului Citu (PNL), mesajele publice proaste ‘am invins pandemia’ si campaniile antivaccinare ale unor inconstienti au dus la cea mai mica rata de vaccinare din Europa si cel mai mare numar de morti in toamna lui 2021”, precizeaza Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Voiculescu, ”peste toate, sanatatea publica a fost transformata intr-un balci, un spectacol de atacuri politice ale PSD, PNL, AUR, Sosoaca si a tuturor nefericitilor din presa si social media la adresa medicilor, asistentelor, stiintei in general dar si a mea, a Ioanei Mihaila si a USR, in particular”.

”In ultima jumatate de an, aceste atacuri ale PSD si PNL au luat forma unei campanii denigratoare derulate impotriva mea. Am sesizat instantele de judecata cu privire la acest fapt, iar Tribunalul Bucuresti a sanctionat comportamentul PSD si afirmatiile de genul „omul cu miliardul”, „tunul de 1 miliard de euro”, „i-a inchis in case pe romani ca sa poata fura”, „penal”, „infractor”, obligand PSD la plata sumei de 25.000 de euro cu titlu de daune morale si la retragerea articolelor denigratoare de pe platformele sale, alaturi de publicarea dispozitivului hotararii”, mai spune Vlad Voiculescu.

Decizia instantei

„Admite, in parte, cererea de chemare in judecata. Obliga paratul la plata catre reclamant a unei despagubiri in valoare de 25.000 euro, la cursul BNR din ziua platii, cu titlu daune morale.

Obliga paratul sa retraga postarea din 23.11.2024 de pe contul sau deschis pe reteaua de socializare Facebook.

Obliga paratul la publicarea, pe propria cheltuiala a acestuia, a dispozitivului prezentei hotarari, dupa ramanerea sa definitiva, in doua publicatii de circulatie nationala, pe site-ul paratului PSD si pe retelele se socializare Facebook si Telegram. Respinge, ca neintemeiata, cererea reclamantului de obligarea a paratului sa inceteze pe viitor orice pretinse afirmatii defaimatoare la adresa reclamantului.

Obliga paratul sa achite reclamantului suma de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand taxa de timbru si ia act ca reclamantul si-a rezervat dreptul de a solicita cheltuielile de judecata reprezentand onorariul de avocat, pe cale separata”.

PSD are dreptul sa faca apel in termen de 30 de zile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: