Vlad Voiculescu, revoltat de spusele lui Grindeanu, arata cat de „sinistru” este actualul guvern: „Da, si eu si alte cateva sute de romani am adus medicamente cu rucsacul”

news

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, este revoltat de o declaratie a premierului Sorin Grindeanu in care fostul guvern este acuzat ca a „uitat sa rezolve problemele” din domeniul sanatatii.

„In timpul vietii mele, cu exceptia guvernului domnului Adrian Nastase, nu cred ca Romania a avut un guvern mai sinistru decat cel condus acum de domnul Sorin Grindeanu.

Iata ce declara distinsul domn Grindeanu, premierul Romaniei de 5 luni incoace, acum cateva ore:

‘Soluţia fostului guvern la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele. Dacă asta este soluţia la aceste probleme, să nu ne mirăm că suntem în această situaţie. (…) Nu vom merge să le aducem medicamente cu rucsacul şi nici nu vom recurge mereu la soluţia extremă a achiziţiilor speciale.’

Inadecvarea domnului premier Grindeanu nu cred ca mai mira pe cineva. Cinismul insa…

Nu o sa enumar aici din nou masurile luate de guvernul Ciolos in domeniul politicii medicamentului pentru prima data in 27 ani. Nu o sa enumar aici nici actele normative distruse de coalitia PSD-ALDE. Va veni si acel moment.

Domnul Grindeanu se refera insa la WWW.MEDICAMENTE-LIPSA.RO – primul sistem transparent de raportare online a lipsei medicamentelor pe care Romania l-a avut vreodata.

Pentru a rezolva o problema, trebuie mai intai sa o CUNOSTI si sa o RECUNOSTI. Statul roman (decidenti, functionari publici din institutiile abilitate, etc.) nu a cunoscut si nu a recunoscut lipsa medicamentelor in Romania ani de zile, aceasta atingand cotele unei crize umanitare in timpul distinsului guvern Ponta. Ce a facut guvernul USL si apoi PSD? A mintit. A dat vina pe medici. A manipulat. A facut ceea ce stia sa faca si ceea ce ar fi facut cu siguranta in continuare! Ei bine, exact pentru asta este bun acest ‘site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc’. Ca politicienii sa nu mai poata minti cu nerusinare! Sa nu mai poata spune ca „tratam ca in Germania’!

Cat despre ADUS MEDICAMENTE CU RUCSACUL… ei bine, da, si eu si alte cateva sute de romani am adus medicamente cu ruscacul pentru pacienti romani. Am facut-o cu totii pentru ca guvernele Romaniei nu si-au facut treaba, am facut-o pentru ca medicii ne-au cerut-o, am facut-o pentru ca acele mii de pacienti pe care statul i-a lasat fara medicamente nu aveau alternativa. Am facut-o pentru ca asa am inteles noi atunci sa ii servim pe altii. Pentru ca am considerat ca este responsabilitatea noastra sa facem ceva.

In ultimele luni sute de familii au cumparat vaccinuri si medicamente citostatice pentru copiii lor din strainatate. Tot ce acest guvern a facut a fost sa strice ceea ce guvernul Ciolos facuse, sa intarzie rezolvarea problemelor, sa ia masuri care sa agraveze problema incurajand exportul paralel si sa dea vina pe fostul guvern, sau specific pe mine – pentru ca nu am rezolvat in 7 luni ceea ce partidul dansului si alti corifei au distrus in zeci de ani si continua sa o faca.

In final, sper ca domnul Grindeanu si cei apropiati dansului sa nu aiba vreodata nevoie de un medicament pe care sa nu il gaseasca. Daca totusi i se va intampla, o sa vrea cu siguranta sa stie daca acel medicament lipseste de peste tot sau doar din spitalul sau farmaciile unde l-a cautat si o sa vrea un raspuns de la guvern. Pentru asta o sa poata folosi www.medicamente-lipsa.ro. Iar daca raspunsurile si masurile guvernului vor veni cu viteza cu care vin de la guvernul actual, sper sa gaseasca pe cineva care sa ii aduca medicamentele cu rucsacul”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: