Vlad Voiculescu, despre ipocrizie: „Soldatul Rafila a stat pe margine, si-a umplut buzunarele. Avere de vreo 3 milioane de euro din job-uri la stat”

politica

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, atrage atentia asuora ipocriziei si dublului limbaj practicate de actualul ministru PSD, Alexandru Rafila. Situatii pe care Rafila le aplauda cand Voiculescu era ministru acum le ataca si se declara revoltat.

„‘- Soldat, daca ajungem intr-o localitate unde fantanile sunt infectate, ce facem? – Bem bere, sa traiti!’

Soldatul Rafila a stat pe margine, si-a umplut buzunarele (avere de vreo 3 milioane de euro din job-uri la stat), si a otravit fantanile din PSD-ul pe care l-a slujit decenii. In momentele de cumpana – ca a fost vorba despre Colectiv, despre infectii nosocomiale, despre biocide indoite cu apa, despre pandemie, domnul Rafila s-a facut ca nu e din localitate. Ba mai mult, dupa ce a pus umarul si a aplaudat de pe margine militarizarea sanatatii, acum constata ca situatia miroase urat.

Citez declaratiile dansului de ieri: ‘Mi se pare o chestiune ilogica si aberanta de a coordona aceasta activitate altcineva decat Ministerul Sanatatii, asta nu se intampla nicaieri. Noi dam banii pentru aceste servicii’; Mai mult, domnul Rafila critica ‘aceasta insistenta legata de coordonarea unei activitati medicale de catre un alt minister decat Ministerul Sanatatii’.

Foarte interesant!

Va mai amintiti strigatele PSD despre cum ‘Vlad Voiculescu vrea sa politizeze vaccinarea’ atunci cand am vorbit despre comunicarea dezastruoasa (va mai amintiti imaginile acelea cu medici sau militari uitandu-se in departare si spunand oamenilor ca vaccinul e bun?), despre platforma lansata inainte sa fie testata macar 24h sau despre vaccinarea paralela a specialilor? Domnul Rafila era un relaxat autor de motiuni pe vremea aceea.

Pai vaccinurile, centrele de vaccinare si toate celelalte, cine credeti ca le platea? Da, tot Ministerul Sanatatii. Desi toate deciziile erau luate de catre un domn colonel care isi primea ordinele din alte parti.

Dar despre gestionarea pandemiei? Va mai amintiti cand am descoperit magariile facute (la ordin) de diverse structuri (militarizate pe fata sau nu) in calcularea incidentei sau chiar numararea deceselor? Sigur, domnul Rafila a dansat si atunci dupa cum ii canta sistemul.

Dar despre scandalurile facute de PSD si presa acolita la Foisor – acolo unde evacuarea a fost facuta de DSU – sau Victor Babes – unde achizitia a fost facuta de DSU? Nici atunci nu ii dadea cu virgula domnului Rafila, ii era convenabil ca Ministerului Sanatatii sa ii fie aruncata toata responsabilitatea.

Domnule Rafila, eu zic sa nu va stresati nici acum. Ati declarat ceva, acum gata. Lumea va apreciaza asa, calm, profesoral, detasat, cu umor. Luati o bere!”, a transmis, joi, Vlad Voiculescu.

Ministrul PSD al Sanatatii, Alexandru Rafila, a intrat in razboi deschis cu Raed Arafat, sustinand ca sistemul de urgenta ar trebui sa fie in subordinea Ministerului Sanatatii, nu a Ministerului Afacerilor Interne si spune ca este gata sa ii cedeze pozitia de ministru al Sanatatii lui Raed Arafat daca urgenetele nu ajung la Sanatate.

„Am fost surprins cand am vazut acest proiect de lege promovat de MAI. Eu nu vreau sa intru in niciun fel de polemica cu nimeni in acest moment. In mod evident, asistenta medicala de urgenta (…) este in dreptul Ministerului Sanatatii”, a spus Rafila.

Acesta atrage atentia ca „una este sa coordonezi asistenta medicala de urgenta integrat intr-o situatie de urgenta, de criza, de alerta, si altceva este de coordonat asistenta medicala de urgenta in conditii de normalitate”.

Rafila mai spune ca asistenta medicala de urgenta este un lant, de la asigurarea interventiei si transportului, realizate in proportie de 91% de Ambulanta si UPU – ambele finantate de Ministerul Sanatatii, si SMURD.

„Mi se pare o chestiune ilogica si aberanta de a coordona aceasta activitate altcineva decat Ministerul Sanatatii, asta nu se intampla nicaieri. Noi dam banii pentru aceste servicii”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

Rafila atrage atentia ca il poate lasa pe Raed Arafat in locul sau, la Ministerul Sanatatii.

„Nu e vorba despre persoane, nu e vorba despre persoana doctorului Arafat. Eu cred ca am fost unul dintre cei care l-au laudat cel mai tare (…) Dansul este un om extrem de capabil, dar aici discutam de responsabilitate pentru asigurarea asistentei medicale in Romania pe termen mediu, nu e o chestiune conjuncturala, iar domnul Arafat daca doreste sa coordoneze aceasta activitate sa vina la Ministerul Sanatatii, chiar in locul meu, eu nu am niciun fel de problema”, atentioneaza Rafila.

Rafila a mai spus ca „aceasta insistenta legata de coordonarea unei activitati medicale” de catre un alt minister decat Ministerul Sanatatii, care este pur si simplu exclus de pe lista avizatorilor i se pare „absolut de necrezut”.

„Daca discutam despre o problema de Sanatate, MS trebuie sa aiba un punct de vedere. Daca vorbim despre stingerea de incendii, evident ca Ministerul de Interne trebuie consultat”, adeclarat Rafila, la Romania TV.

Intrebat daca exista vreo posibilitate sa accepte propunerea MAI, Rafila a spus: „Eu personal nu am de ce sa accept o astfel de varianta, pentru ca atata timp cat sunt ministrul Sanatatii sunt responsabil pentru sistemul de sanatate. Asa cum va spuneam mai devreme, eu sunt gata sa-i cedez domnului Arafat pozitia de ministru al Sanatatii sau sa vina ca si secretar de stat, pentru ca una este persoana si altceva este responsabilitatea fata de functionarea sistemului de sanatate pentru urmatorii ani. Legarea acestor chestiuni de numele unor persoane mi se pare o chestiune nepotrivita si chiar usor periculoasa”.

Potrivit proiectului pus in transparenta decizionala pe site-ul MAI in 12 aprilie 2022, „Ministerul indeplineste, potrivit legii, urmatoarele atributii specifice domeniului afacerilor interne: (…) asigura aplicarea unitara, la nivel national, a legislatiei privind protectia civila, apararea impotriva incendiilor si gestionarea situatiilor de urgenta; asigura coordonarea integrata, la nivel national, a activitatilor de protectie civila, de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, de prim ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta; asigura, potrivit competentelor, activitati de sprijin aerian si transport medical de urgenta. (…) Departamentul pentru situatii de urgenta coordoneaza integrat, la nivel national, activitatile de protectie civila, prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, asigurarea resurselor umane, materiale, financiare si de alta natura, necesare restabilirii starii de normalitate, inclusiv de prim ajutor calificat si asistenta medicala de urgenta, potrivit legii”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: