Vlad Voiculescu: „M-am saturat pana peste cap sa arat minciunile si mizeriile lor”. Inca o gogoasa toxica din partea PSD – Video

politica

Consilierul economic al premierului Dancila, infractorul Darius Valcov, a declarat, luni seara, la Antena 3 ca inflatia in timpul Guvernarii Ciolos a fost de 4,8%. Miscarea Romania Impreuna demonstreaza cu cifre oficiale ca Valcov a mintit.

„Tot programul lor de guvernare, toata guvernarea lor si toate iesirile lor publice sunt un fel de ‘scrisoarea din Nigeria’.

Eu unul m-am saturat pana peste cap sa arat minciunile si mizeriile lor… dar iaca, inca una”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

In emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gadea, Valcov a sustinut, fara sa fie contrazis, ca astazi inflatia este la un nivel de 3%. Cifrele oficiale ale Institutului National de Statistica arata ca in iunie 2018 inflatia este la un nivel de 5,4%.

Valcov a sustinut, in direct la Antena 3, textual, ca β€žin decembrie 2016 inflatia era 4,8%β€œ, desi cifrele oficiale ale INS arata ca in acea perioada Romania traversa o perioada de deflatie, de scadere a preturilor, nicidecum de crestere. Conform INS, preturile de consum, masurate prin indicele preturilor de consum, au fost mai mici cu 0,5% in luna decembrie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015.

Inflatia inseamna o crestere generalizata a preturilor bunurilor si serviciilor, nu doar ale unor articole specifice. In consecinta, atunci cand avem inflatie, cu un leu se poate cumpara mai putin, respectiv un leu valoreaza mai putin decat valora anterior (de obicei, in anul precedent). Mai mult decat atat, rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (ianuarie 2016 – decembrie 2016) fata de precedentele 12 luni (ianuarie 2015 – decembrie 2015) a fost de -1,5%.

Asadar, afirmatia domnului Valcov este pur si simplu o minciuna contrazisa de toate statisticile oficiale. In decembrie 2016, Romania inregistra o perioada de deflatie, nu de inflatie, se precizeaza pe site-ul Impreuna pentru Romania.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: