Vlad Voiculescu, reactii dure: „Este o rusine cum arata spitalul din Cluj, este criminal ce se intampla la spitalul judetean din Brasov”

politica

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat duminica intr-o emisiune la Prima TV ca este „o rusine” cum arata spitalul judetean din Cluj si ca „este criminal” ce se intampla la spitalul judetean din Brasov. El a mentionat ca trei spitale regionale vor avea fundatia pusa pana in 2024.

„Sistemul s-a schimbat ingrozitor de putin de la fostul meu mandat pana acum. Lucrurile s-au inrautatit din prisma infrastructurii sanitare, s-au cumparat echipamente cu productie in tari de provenienta nu tocmai avantajoasa, s-au cumparat o multime de lucruri, dar nu s-a investit unde era nevoie”, a declarat Voiculescu.

El a promis ca daca va fi mentinut in functie pana in 2024 vor exista fundatiile spitalelor regionale.

„Pana in 2024 vom avea fundatiile – pot sa promit – cele trei spitale regionale, si nu numai fundatiile ci vor fi… La Craiova, la Iasi si la Cluj si pe langa asta trebuie sa incepem spitale in Bucuresti, trebuie sa incepem spitale la Timisoara, la Brasov, la Sibiu. Sunt locuri in care infrastructura spitaliceasca este pur si simplu o rusine. Daca va uitati la un oras precum Clujul, e o rusine Spitalul Judetean de acolo, Brasov – e criminal ce se intampla acolo”, a afirmat Vlad Voiculescu.

„In momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iasi, Cluj si Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, sa se intample pana la sfarsitul anului 2017. Din pacate, ceea ce trebuia sa se intample intr-un an s-a intamplat in patru ani. De asemenea, ministrul Tataru a pornit la sfarsitul anului 2019 o licitatie pentru proiectul tehnic din pacate, nu a fost finalizata si asta este ceea ce trebuie sa fac eu acum si grabesc lucrurile astea impreuna cu echipa mea”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa ca se va institui un fond national pentru siguranta pacientilor in spitale, la incendiu, la cutremur si in cazul infectiilor nosocomiale.

Vlad Voiculescu a anuntat masuri urgente pentru ca tragedii precum cele la Matei Bals sau Piatra Neamt sa nu se repete, printre acestea fiind adoptarea de masuri impreuna cu IGSU. El a anuntat ca marti va fi finalizat un raport privind stadiul masurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. El a precizat ca tratamentul cu oxigen necesar pacientilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu sa fie „deosebit de dificila” in multe spitale.

„Lucram deja cu IGSU la masuri urgente care sa vina sa repare neregulile constatate deja. Saptamana viitoare, marti, vom avea un raport care sa prezinte stadiul masurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. Nu stim cu exactitate cauza de la Matei Bals, dar ce este clar este ca pandemia si tratamentul necesar pentru COVID-19 au pus o presiune suplimentar, asupra personalului si a infrastructurii din spitalele care trateaza pacienti cu boala COVID-19”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Ministrul a explicat ca tratamentul cu oxigen necesar tratamentului pacientilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu sa fie „deosebit de dificila” in multe spitale.

Mai mult despre:

Comentarii: