politica

Vlad Voiculescu revine cu noi acuzatii la adresa lui Citu: „Minciuna si pretext. Inclusiv eu am discutat ordinul cu Florin Citu”

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu catalogheaza drept „o minciuna” afirmatia conform careia ordinul dat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan referitor criteriile privind carantina zonala ar fi trebuit discutat inainte in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. El sustine ca a discutat personal cu premierul Florin Citu „nu ordinul in sine, dar ceea ce este in spatele ordinului si anume ideea ca trebuie sa ai criterii cat mai obiective pentru carantinare”. „Cred ca trebuie sa fii orb ca sa nu vezi ca asta e un pretext”, afirma Voiculescu.

„E o minciuna. Aceasta afirmatie ca a existat necesitatea legala ca acele criterii sa fie aprobate de CNSU inainte sa vina intr-un ordin de ministru este o minciuna. Nu exista nicio baza legala care sa fi fost adusa la cunostinta cuiva care sa spuna asta”, a afirmat Vlad Voiculescu, luni, intr-o emisiune la Prima Tv.

Acesta a mentionat ca nu a lucrat la ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare si nici nu a stiut ca acesta va fi dat. Voiculescu a precizat ca ordinul a fost utilizat drept pretext pentru demiterea sa si a echipei sale.

„Cred ca trebuie sa fii orb ca sa nu vezi ca asta e un pretext. Unu: ordinul fusese discutat, inclusiv eu l-am discutat cu Florin Citu, nu ordinul in sine, dar ceea ce este in spatele ordinului si anume ideea ca trebuie sa ai criterii cat mai obiective pentru carantinare, pana la urma e o decizie politica, dar avem nevoie de criterii cat mai clare. (…) Ideea ca trebuie sa revizuim lucrurile era de mult in picioare, au fost doua zile de discutii, una la Ministerul Sanatatii, una la Ministerul de Interne, deci doua zile de discutii”, a mai afirmat fostul ministru al Sanatatii.

El a precizat ca discutiile pe acest subiect au avut loc cu saptamani inainte de emiterea ordinului privind schimbarea criteriilor de carantinare.

Ministerul Sanatatii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind publicat marti seara in Monitorul Oficial.

Documentul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisa odata cu ministrul Vlad Voiculescu.

Fostul secretar de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan a afirmat vineri ca indicii de carantinare din ordinul care provocat scandalul soldat cu demitere ministrului Sanatatii au fost discutati cu Institutul National de Sanatate Publica si cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Vlad Voiculescu a mentionat ca ordinul a fost un pretext pentru indepartarea sa si a Andreei Moldovan din minister, mentionand ca nu era nevoie de avizul CNSU, iar daca cineva ar fi trebuit sa il anunte pe premier, acela era seful DSU, Raed Arafat.

Premierul Florin Citu justifica decizia sa de a abroga ordinul privind modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei zonale, semnat de fostul secretar de stat din Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan, premierul explicand ca nu a contestat continutul documentului, ci faptul ca acesta a fost emis fara respectarea procedurilor. „Ceea ce eu nu vreau sa am in acest guvern – incalcarea flagranta a procedurilor, pentru ca, pana la urma, eu raspund de acest lucru, iar acolo a fost calcata in picioare procedura”, subliniaza Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Trei drone au fost depistate luni noapte deasupra bazei militare „Mihail Kogalniceanu”, unde se afla avioane de lupta ale NATO. Ce masuri au luat militarii romani

Fortele Aeriene Romane au anuntat, marti, ca luni noapte au fost depistate trei drone deasupra…

45 de minute ago

Liderii PSD i-au cerut luni lui Firea sa candideze la Primaria Capitalei, in locul lui Cirstoiu: „PSD-istii nu-l mai vor neam pe Cirstoiu”

Liderii PSD i-au cerut luni Gabrielei Firea si lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, sa…

3 ore ago

Cine sunt primarii care au atras companii de top in orasele din Romania (P)

Timisoara si Brasov, doua orase conduse de primari USR, au atras in ultimii ani companii…

O oră ago

Ciuca: „In acest moment s-a mentinut decizia ca doctorul Cirstoiu sa fie candidatul coalitiei. Nu il putem sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat marti ca in acest moment, la nivelul coalitiei s-a…

2 ore ago

Politia din Bruxelles a intrat peste reuniunea extremistilor de dreapta la care urma sa vina si Viktor Orban. Conferinta a fost anulata

Politia din Bruxelles a luat marti masuri pentru a opri o reuniune a elitei nationalistilor…

2 ore ago