Vladimir Putin, atac DIRECT la adresa SUA: „S-a decis ca Rusia sa nu mai EXISTE”

news

Presedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite ca au ajutat separatistii din regiunea Caucazului de Nord, in anii 2000, relateaza Sky News, in pagina electronica.

Putin a declarat ca isi bazeaza afirmatiile pe interceptarea de catre serviciile sale de informatii a unor convorbiri telefonice intre separatisti si ofiteri de informatii americani. „Ei ii ajutau, chiar si cu transport”, a declarat liderul rus, care nu a dezvaluit insa cand au fost realizate aceste apeluri.

Putin a declarat ca a discutat despre aceasta problema cu presedintele american de la momentul respectiv, George W. Bush, care i-a promis sa ii admonesteze pe ofiterii respectivi. In cele din urma, a declarat Putin, serviciile ruse de informatii FSB au primit o scrisoare din partea „omologilor lor americani”.

Liderul rus sustine ca ofiterii americani si-au asumat dreptul de a „sprijini toate fortele de opozitie din Rusia”, inclusiv separatistii islamisti din Caucaz, mai informeaza Mediafax.

El si-a exprimat temerea ca Occidentul a vrut sa faca rau Rusiei si a reamintit cum unii lideri i-au spus ca nu i-ar deranja o posibila dezintegrare a tarii.

Referindu-se la perioada celui de-al doilea razboi in Cecenia, el a declarat: „Omologii mei, multi presedinti si prim-ministri, mi-au spus ulterior ca decisesera ca Rusia va inceta sa mai existe. Singura intrebare era cand se va intampla acest lucru si cu ce consecinte”.

Putin a facut aceste declaratii in cadrul unui documentar ce urmeaza sa fie difuzat de postul public de televiziune Rossiia-1 si care este dedicat celor 15 ani petrecuti la conducerea Rusiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: