externe

Vladimir Putin cauta sa invinovateasca Kievul: „Cei patru autori ai atacului au fost arestati in timp ce se indreptau spre Ucraina. Inamicii nu vor reusi sa ne divizeze”

Presedintele rus Vladimir Putin a decretat zi de doliu national pentru duminica, in urma atacului de vineri seara de la periferia Moscovei, si a promis ca vinovatii vor fi cu totii „pedepsiti”, in prima sa alocutiune televizata dupa atacul care a facut cel putin 115 morti, relateaza agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

„Transmit cele mai profunde condoleante celor care i-au pierdut pe cei dragi (…) Declar 24 martie zi de doliu national”, a spus sambata seful statului rus, denuntand, de asemenea, un „masacru sangeros”.

El a mai afirmat toti atacatorii au fost gasiti si arestati si ca ei incercau sa fuga in Ucraina.

Potrivit lui Putin, toti cei care au comis si comandat atacul vor fi pedepsiti.

„Inamicii nu vor reusi sa ne divizeze”, a mai spus el, in urma atacului revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic.

Vladimir Putin a dat asigurari ca toti cei patru autori ai atacului in care au fost ucise vineri cel putin 115 persoane, la periferia Moscovei, au fost arestati in timp ce se indreptau spre Ucraina, noteaza AFP.

„Se indreptau spre Ucraina unde, conform datelor preliminare (ale anchetatorilor), le fusese pregatita o „fereastra” pentru a trece granita”, a afirmat Putin, dand asigurari ca „cei care se afla in spatele acestor teroristi vor fi pedepsiti” si ca „nu vor avea un destin de invidiat”.

 

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

7 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

4 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

4 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

4 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

5 ore ago