Categories: newsrecomandate

Vloggerul Selly (19 ani) ingroapa Romania TV: „Uitati cat de simplu e sa faci o stire falsa”. Postul de fake news al lui Sebi Ghita primeste o lectie usturatoare

Vloggerul Andrei Selaru (19 ani) a intins o cursa postului Romania TV, dupa ce acesta a prezentat un val de stiri false despre el pentru a-si mari audienta. Astfel, Selly a regizat un accident, cu o masina facuta pe calculator, pe care Romania TV s-a grabit sa o difuzeze ca fiind reala.

„Masina e un model 3D si totul a fost regizat de mine! Am facut-o sa va arat cat de usor este sa dezinformezi si ca nu tot ce vedeti la televizor este adevarat”, anunta Selly intr-un clip postat pe YouTube.

„Postul asta de stiri mi-a speriat toata familia pentru un punct de rating in plus!”, a adaugat vloggerul.

Romania TV a titrat miercuri: „Selly, un nou accident de circulatie dupa ce si-a distrus bolidul de 70.000 de euro”.

Imaginile au fost trimise de un telespectator Romania TV care a explicat cum s-a petrecut totul. Potrivit acestuia, accidentul a avut loc luni, intr-un cartier rezidential din Bucuresti. Selly a intrat cu masina intr-un semn de circulatie pe care l-a doborat. In urma accidentului, bolidul de lux al vloggerului s-a ales cu un far spart si cu caroserie indoita insa Selly nu a fost ranit.

Filmul pe care se baza „stirea” aparea ca fiind al unui anume youtuber, bogdan iovitoiu (el fiind „telespectatorul” care a trimis filmarea la Romania TV). Un cont fabricat de Selly, pentru „capcana”, precizeaza Pagina de Media.

Pentru „dramatism”, in film Selly e deranjat si suparat de cel care il filma.

Filmul a fost insa „fabricat” de Selly si trimis celor de la Romania TV, tocmai pentru a arata cum ajung stiri informatii neverificate.

„Masina era un model 3D si totul a fost regizat de mine. Am facut-o sa va arat cat de usor este sa dezinformezi si ca nu tot ce vedeti la televizor este adevarat. Uitati cat de simplu e sa faci o stire falsa”, anunta Selly.

„Am falsificat clipul in doua zile, cu ajutorul catorva prieteni. Am regizat toata porcaria asta pentru ca voi sa vedeti ca nimic nu poate fi 100% de incredere. Fiecare informatie pe care o vedeti trebuie verificata din cinci-sase surse. Sunt tone de fake-news care apar si majoritatea nu sunt inofensive, cum a fost asta cu mine, ci rau intentionate”, a mai spus Selly.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

5 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

12 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

13 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

13 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

13 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

9 ore ago