externe

Vodafone va desfiinta 11.000 de locuri de munca. Noua sefa anunta ca performanta companiei „nu este suficient de buna”

Noua sefa a gigantului de telefonie mobila Vodafone a dezvaluit planurile de reducere a 11.000 de locuri de munca in cadrul grupului in urmatorii trei ani, afirmand ca firma „trebuie sa se schimbe” pentru a remedia performantele slabe, scrie The Independent.

Margherita Della Valle, recent numita director general al grupului Vodafone, a declarat ca reducerile fac parte dintr-un plan de simplificare a activitatii.

Aceasta va avea un impact asupra sediului central al grupului din Marea Britanie din Newbury, Berkshire, precum si asupra reprezentantelor din intreaga lume.

Margherita Della Valle a declarat: „Performanta noastra nu a fost suficient de buna. Pentru a obtine rezultate constante, Vodafone trebuie sa se schimbe”.

„Ne vom simplifica organizatia, eliminand complexitatea pentru a ne recastiga competitivitatea”, a adaugat ea.

Aceasta vine in contextul in care Vodafone a raportat o scadere de 1,3% a profitului pe intregul an, la o valoare mai mica decat se astepta, de 14,7 miliarde de euro si a prognozat o crestere mica sau deloc a profitului in actualul an financiar.

Vodafone are aproximativ 12.000 de angajati in Marea Britanie, cu sediul in sapte birouri, inclusiv sediul central din Newbury si centrele din Londra, Manchester si Glasgow.

Gigantul telecomunicatiilor a declarat ca cele 11.000 de posturi vor fi reduse pe parcursul a trei ani, afectand atat sediul central, cat si filialele locale.

Grupul, care avea aproximativ 100.000 de angajati in intreaga lume la sfarsitul anului trecut, a vandut parti din afaceri in cadrul unei revizuiri in curs.

In ianuarie, a finalizat un acord de vanzare a diviziei sale din Ungaria pentru 1,5 miliarde de lire sterline catre compania locala de tehnologie 4iG.

La inceputul acestui an, compania a anuntat ca va elimina 1.000 de locuri de munca in Italia, dupa care a anuntat ca vor fi desfiintate posturi cu norma intreaga pe cea mai mare piata a sa, Germania, despre care a spus ca este „sub presiune”.

Foto: ro.depositphotos.com

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Colectia de monede a unui magnatului danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

5 minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

6 minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

13 minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

22 de minute ago

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

28 de minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

37 de minute ago