„Voi exploda”. Lider de cartel din Mexic ameninta guvernul cu violente dupa ce mama sa a fost arestata

uncategorized

Unul dintre cei mai cautati lideri de cartel din Mexic, Jose “El Marro” Yepez, seful cartelului Santa Rosa de Lima, a amenintat guvernul si pe inamicii sai, prin intermediul unor mesaje video extrem de neobisnuite, inclusiv unul in care poate fi vazut cum isi retine lacrimile dupa arestarea mamei sale, pe parcursul weekendului, relateaza Reuters, citata de news.ro.

Yepez a fost ca un ghimpe in coasta pentru guvernul presedintelui Andres Lopez Obrador din cauza furturilor de petrol ale bandei sale de la compania petroliera de stat Pemex.

Intr-unul dintre video-urile distribuite masiv pe retelele de socializare, Yepez poate fi vazut cum se dezlantuie impotriva guvernului, dupa ce mama sa ar fi fost arestata intr-o operatiune de securitate de amploare, in orasul Celeya, aflat in cel mai sangeros stat din Mexic, Guanajuato.

”Voi fi ca o piatra in pantof pentru voi. Voi exploda, o sa vedeti”, a afirmat Yepez, imbracat in blugi si purtand o pusca pe umar.

Fortele de securitate mexicane au anuntat duminica arestarea unor membri ai unui grup de crima organizata, intr-un raid in Celeya, unde au gasit un kilogram dintr-o substanta care parea a fi metamfetamina si 2 milioane de pesos (88.000 dolari).

”Intre persoanele retinute se afla Maria “N”, Juana “N” si Rosalba “N”, care ar fi operatori financiari ai organizatiei criminale”, au anuntat agentiile de securitate mexicane, intr-un comunicat comun, fara sa se refere la cartelul Santa Rosa sau la liderul acestuia.

Publicatia El Universal a relatat ca mama, sora si iubita lui Yepez au fost arestate.

Yepez a afirmat ca se teme ca autoritatile vor inscena ca mama sa este in conducerea cartelului.

”In numele mamei si poporului meu… nu mi-e frica de voi”, a spus acesta.

Yepez a mai afirmat ca ar putea forma o coalitie cu cartelul Sinaloa sau cu alt grup criminal din nordul tarii pentru a lupta cu cartelul rival Jalisco New Generation, care s-a aflat intr-o campanie sangeroasa de extindere, pentru a prelua teritorii de la rivali, la nivelul tarii.

Mai mult despre:


Comentarii: