„Voi merge joi la Atlanta, Georgia pentru a fi ARESTAT de o procuroare de EXTREMA STANGA” se victimizeaza Donald Trump, pe platforma sa, Truth Social – VIDEO

externe

Donald Trump, acuzatii, submarine nucleare, informatii false, procurori corupti, miliardar australian

Fostul presedinte Donald Trump planuieste sa se predea justitiei pentru proces joi, la inchisoarea tribunalului comitatului Fulton din Atlanta, statul Georgia, a informat luni CNN, citand surse, informeaza marti Reuters, citata de Agerpres.

Data a fost stabilita luni, in timpul negocierilor cu biroul procurorului din comitatul Fulton cu privire la obligatia de consimtamant si conditiile de eliberare, a raportat CNN.

Intr-un rechizitoriu de 98 de pagini dezvaluit saptamana trecuta in Georgia, Donald Trump si alti 18 inculpati au fost acuzati de un total de 41 de capete de acuzare in legatura cu eforturile de a anula pierderea alegerilor de catre Trump in 2020 din acest stat.

Cand Trump se va preda, zona din jurul inchisorii din Rice Street va fi blocata cu strictete, a declarat luni biroul serifului local, care nu a mentionat momentul predarii.

Un purtator de cuvant al lui Donald Trump nu a raspuns imediat unei cereri de comentarii.

„Voi merge joi la Atlanta, Georgia pentru a fi ARESTAT de o procuroare de EXTREMA STANGA”, a denuntat pe platforma sa Truth Social miliardarul republican, conform AFP.

Trump se va confrunta cu o cautiune de 200.000 de dolari si cu interdictia de a trimita mesaje amenintatoare pe retelele de socializare, in timp ce fostul presedinte al SUA asteapta un proces in Georgia sub acuzatia ca a incercat sa modifice rezultatele alegerilor pe care le-a pierdut in 2020, conform unui dosar al instantei de luni. Avocatii apararii au declarat ca Trump va plati cautiunea.

Documentul, un acord de obligatiuni semnat de avocatii lui Trump si de procurorul districtual din Fulton, Fani Willis, stabileste si conditiile de eliberare, inclusiv restrictii privind intimidarea martorilor si obstructionarea justitiei.

Donald Trump, favoritul nominalizarii republicane la scrutinul prezidential din 2024 si persoanele inculpate odata cu el au fost acuzati pe 14 august. Willis le-a dat termen pana vineri la pranz (16:00 GMT) sa se predea, in caz contrar vor fi arestati.

Procurorii din dosar au propus ca procesul sa inceapa pe 4 martie 2024, in timp ce avocatii lui Trump au cerut ca procesul sa inceapa in 2026.

Predarea sa joi va avea loc la o zi dupa prima dezbatere din cadrul alegerilor prezidentiale primare ale Partidului Republican, la care fostul presedinte nu intentioneaza sa participe.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: