Voiculescu anunta reorientarea Antena 3 dupa votul de duminica: „Marcheaza finalul unei epoci, romanii si-au modificat radical preferintele si aspiratiile”

news

Patronul trustului Intact, Dam Voiculescu, anunta intr-o postare pe blogul sau ca „votul de duminica, 26 mai 2019, marcheaza finalul unei epoci”. „Cine nu se va adapta noilor realitati, va disparea in irelevant”, arata Voiculescu. Imediat dupa alegeri, Antena 3 si-a schimbat radical pozitia, renuntand brusc la campaniile impotriva justitiei. Mai mult, numerosi lideri ai USR, demonizati pana mai ieri, au fost invitati in studiourile postului.

„Votul de duminica, 26 mai 2019, marcheaza finalul unei epoci. Prezenta masiva la vot, sensul optiunilor exprimate, redesenarea raportului de forte si un anumit entuziasm al schimbarii pot constitui inceputul unei noi etape. La 29 de ani de la primele alegeri libere de dupa Revolutie, romanii par sa-si fi modificat radical preferintele si aspiratiile.

De la particularitatile votului politic la consumul de new-media si relevanta predominanta a retelelor de socializare pentru publicul activ, totul demonstreaza ca tranzitia spre un nou model social a inceput deja. Cine nu se va adapta noilor realitati, va disparea in irelevant.

Rezultatele votului din intreaga Europa demonstreaza ca partidele traditionale si reperele politice clasice au suferit pierderi electorale masive. Popularii si Socialistii europeni nu vor mai detine majoritatea absoluta in noul Parlament de la Bruxelles.

Desi multi sunt in stare de soc, aceste tendinte sunt naturale. Asa cum am sustinut constant in ultimii 30 de ani, Stanga si Dreapta si-au pierdut semnificatia. Sunt doua forme goale, depasite istoric si politic, care nu mai tin pasul cu societatea.

Urmeaza, pentru Romania, inca trei randuri de alegeri: prezidentiale, locale si parlamentare. Am convingerea ca fiecare nou scrutin va accentua ritmul si profunzimea schimbarilor. Vor mai fi surprize, inclusiv pentru cei care au castigat ieri – la o analiza atenta, PNL si USR vor intelege ca electoratul nu i-a votat pentru ca sunt ‘de dreapta’, ci pentru ca au fost considerate alternativele la PSD. Cu sau fara voie, clasa politica se va innoi radical”, a scris Voiculescu pe blog.

Spusele lui Voiculescu se regasesc si in politica editoriala a postului Antena 3. Postul pare ca a renuntat la agresivitatea si intoxicarile grosiere care l-au consacrat, adoptand o atitudine mai moderata. Mai mult, in ultimele zile au fost invitati in studiourile postului mai multi lideri ai USR, in frunte cu Dan Barna. Mihai Gadea a fost neobisnuit de amabil, marti seara, la „Sinteza zilei” cu Dan Barna.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: