Voiculescu ia inca o teapa de zile mari. Bruynseels fuge cu voturile si isi face un nou partid

politica

Ramona Ioana Bruynseels, fost candidat la Presedintie, pregateste un nou partid politic, social liberal, care se va axa, intre altele, pe sprijinirea capitalului autohton si atragerea de noi investitii, politici sociale, Dispora si renasterea patriotismului, si cu care vrea sa participe la alegerile locale si legislative. Bruynseels a candidat la prezidentiale din partea partidului lui Dan Voiculescu, PPU-SL, fiind puternica sustinuta de trustul de presa Intact.

La inceputul lunii decembrie, fosta candidata la presedintie a anuntat inceperea unui proiect despre care afirma ca este dedicat oamenilor si tarii.

Vineri, ea a declarat: „Sunt in curs de inregistrare a primului pas din proiectul meu – infiintarea asociatiei POT (Pentru Oameni si Tara), care va avea preocupari civice si va urmari asezarea ideii de excelenta in politica, de pregatire a politicienilor nu neaparat tineri si din orice partid si implementarea de proiecte concrete si atragere de fonduri”.

Asociatia va fi deschisa tuturor celor care doresc sa activeze in calitate de voluntari si nu neaparat si, prin ea, vor fi demarate mai multe proiecte.

Pasul urmator va fi inregistrarea unui nou partid. „Vom inregistra o noua miscare politica, ce va fi condusa de subsemnata. Asta pentru ca ne-am consultat votantii. Oamenii care m-au votat sunt mai loiali si foarte incarcati de pasiune. Mi-au spus:«Sa nu mergeti in niciunul dintre celelalte partide, sa va faceti propriul partid, pentru ca asa veti castiga mai multi sustinatori si veti vedea ca asa veti creste». Dorind sa raman pe scena politica si sa raspund asteptarilor lor, am mers pe ideea formarii unui nou partid”.

Ea a precizat ca exista deja un colectiv din care fac parte oameni care au mai activat in politica, insa nu la un nivel recunoscut, si oameni noi. „Sunt si oameni care au mai facut parte din partide politice, dar nu au avut functii sau nu au fost implicati in politica de la varf, ca sa fie infestati, sa zic asa. Este nevoie si de oameni cu experienta politica. Ii asteptam langa noi, dar, sigur, vom face o selectie riguroasa, ca sa ne asiguram ca toti cei care vin rezoneaza cu ideile si valorile noastre”.

Bruynseels este de parere ca Romania nu are nevoie de doctrine si ideologii, iar partidul sau va fi unul de centru, axat, intre altele, pe Diaspora si renasterea patriotismului.

„Vom fi, categoric, o miscare de centru, social-liberala, pentru ca eu cred foarte mult in ideea asta si cred ca acum Romania nu are foarte multa nevoie de doctrine si ideologii, cat are nevoie de oameni care sa se implice, care sa vrea sa lase ceva in urma. Atunci, nu conteaza pentru noi unde, in ce directie am lua-o, vrem sa lasam in urma ceva construit sustenabil si viabil”, spune ea.

Fosta prezidentiabila a mai spus ca va continua pe ideile din campania sustinuta in aceasta toamna: „Sunt cateva idei centrale – sprijinirea capitalului autohton si atragerea de noi investitii, politicile sociale, ne gandim la Diaspora si aici vom veni cu o idee-surpriza in perioada urmatoare”.

„Ne vom axa foarte mult si pe patriotism, renasterea patriotismului, pentru ca el exista. Romanii sunt foarte patrioti, dar trebuie sa le redam increderea si sa scoatem la suprafata acest patriotism. Asta inseamna si proiecte pentru copiii care trebuie crescuti in spiritul dragostei fata de tara, invatarea imnului… Eu, daca nu as insista acasa cu fetitele mele sa stie imnul, sa il mai cantam din cand in cand, sincer, nu l-as sti. Si asta este un mare pericol”, considera Bruynseels.

Bruynseels a subliniat ca aceasta este o ambitie personala. „Traind in America, i-am vazut pe copiii americani cum isi pun cu atata mandrie mana pe piept si cum canta imnul si mi-as dori sa vad si copiii romani ca sunt crescuti in spiritul acesta. Chiar daca nu suntem perfecti. Nimeni nu e perfect, dar sa ne bucuram de ceea ce suntem”.

Indiferent daca partidul va fi infiintat sau nu pana in primavara, intentia lui Bruynseels este de a participa la alegerile locale si parlamentare.

„Intentia noastra este, si vom gasi solutii, indiferent ca ne iese sau nu partidul pana la alegerile locale, dar vom candida cu siguranta, si, bineinteles, ne dorim sa intram in Parlament si vom face toate demersurile necesare pentru ca asta sa se intample”, precizeaza ea.

In primul tur al alegerilor prezidentiale, Ramona Ioana Bruynseels a obtinut 244.275 de voturi, iar ea declara: „Nu pornim de la zero. Dintre cei care au votat pentru Ramona Ioana, unii isi vor mentine optiunea de vot. Daca s-au dus si au pus stampila, trecand peste faptul ca as fi omul lui Voiculescu, peste tot felul de fake news, ca as crede ca Pamantul e plat, ca Rusia e in NATO si asa mai departe, inseamna ceva. Sper ca voi reusi sa ii mentin alaturi”.

Ea a mentionat ca exista deschidere fata de toti cei care doresc sa se implice.

„Vom incerca sa aducem un suflu nou, sa promovam meritocratia, sa fim un partid altfel”, a mai afirmat Ramona Ioana Bruynseels.

Mai mult despre: ,

Comentarii: