Voiculescu il acuza pe Citu ca i-a zis un ”fa nenorocito elegant” Andreei Moldovan: Isi bate joc de munca unei echipe, pe care si-a permis sa o „ievalueze” exact ca Tudorel Toader

politica

Vlad Voiculescu a facut acuzatii grave la adresa lui Florin Citu, in prima declaratie de presa facuta dupa ce a fost demis din fruntea Ministerului Sanatatii.

”Gestionarea pandemiei, asa cum s-a petrecut in ultimele luni, a avut parte de cateva episoade pe care publicul le-a realizat mai putin: premierul Romaniei discutand aproape niciodata cu ministerul, premierul lansand tinte fara sa discute cu nimeni, premierul Romaniei transformandu-se in primul epidemiolog al tarii, vorbind de lucruri pe care nu le cunostea, pe care nu le-a discutat cu expertii. (…)

Am lasat lucrurile astea sa treaca pentru ca m-am gandit ca intr-un guvern de coalitie exista totusi limite. In final ne-am pomenit cu un premier care isi bate joc de munca unei echipe, pe care si-a permis sa o ‘ievalueze’ exact ca Tudorel Toader acum cativa ani.

Fostul ministru a criticat si modul in care a fost data afara Andreea Moldovan. Voiculescu spune ca faptul ca un medic de renume a fost inlaturat fara nicio explicatie si fara a ise comunica macar direct decizia echivaleaza cu injuriile pe care i le-au adus Andreei Moldovan protestatarele Oana Lovin si Codruta Cerva.

”Acest fa nenorocito se oglindeste in mod tragic in felul in care a actionat premierul Romaniei. Sa demiti un medic profesionist ca dna Andreea Moldovan fara nicio discutie e echivalentul ceva mai cizelat, mai elegant, mai politic al acelui ‘fa nenorocito'”, a spus Voiculescu.

In ce o priveste pe Moldovan, prezenta si ea la conferinta, fostul secretar de stat din Ministerul Sanatatii a spus ca a venit in echipa la solicitarea lui Vlad Voiculescu, pentru ca stia ca are planuri si proiecte bune.

In ceea ce priveste indicii de carantina, ea a precizat ca discutarea acestora a avut loc pe parcursul a doua zile succesiv, la sediul Ministerului Sanatatii, „intr-o companie mai mult decat selecta”, reunind reprezentanti ai INSP, DSU, epidemiologi, asistenti medicali, fostul ministru Vlad Voiculescu.

„A fost o discutie de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificari, astfel incat forma finala a fost agreata de toata lumea la minister si in grupul tehnico-stiintific. (…) Nu am fost de capul meu”, a explicat medicul.

Ea il contrazice astfel pe Florin Citu, care a acuzat ca Moldovan a facut modificarile fara a informa pe nimeni.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: