Voiculescu insista ca nu sunt numarati bine mortii de COVID. Doar la un spital sunt cu peste 500 mai multi

politica

Fostul ministru Vlad Voiculescu a revenit luni cu noi declaratii pe subiectul raportarii deceselor de COVID-19. Daca pe tema infiintarii grupului de lucru din Ministerul Sanatatii nu se poate pune de acord cu premierul Florin Citu, el cere ca lucrurile sa nu ramana neverificate.

Voiculescu a dat exemplul Spitalului Colentina, unde diferenta spune ca era de peste 500 de decese. Nu a precizat insa intervalul la care este raportata aceasta cifra.

”„Exista doua platforme, o platforma in care raporteaza doar spitalele si o a doua in care raporteaza si spitalele, si medicii de familie, prin DSP-uri. Numarul de decese in patforma in care raporteaza doar spitalele e semnificativ mai mare decat numarul de decese din paltforma in care ar trebui sa raporteze toata lumea.
Daca ne uitam la spitalul Colentina, vedem ca diferenta e de sute de persoane, raportarea din platforma in care raporteaza doar spitalele este semnificativ mai mare decat numarul din platforma unde ar trebui sa raporteze atat spitalele, cat si medicii de familie, prin DSP-uri. (…) Cineva n-a raportat cum trebuie, cineva n-a gandit cum trebuie metoda de raportare si cineva n-a validat rezultatele cum trebuie.

Pentru raportare responsabil este spitalul, mergand pe lant este Directia de Sanatate Publica, dupa care la capatul lantului este Ministerul Sanatatii si Institutul de Sanatate Publica. Principala responsabilitate e la INSP”, a spus Voiculescu, la Europa FM, precizand ca este vorba de peste 500 de decese.

Despre scandalul cu premierul si cu PNL Voiculescu spune ca e trist si ridicol.

„E de-a dreptul trist ca exista macar o discutie din partea premierului apropo de lucrul asta. Pe forma, exista o decizie a unui secretar de stat de constituire a unui grup de lucru. Actul, de altfel, este si public, discutia daca actul e normativ, daca a avut dosar cu sina, e un simplu grup de lucru. (…)

Toata discutia ar trebui sa fie pe fond. (…) Au fost cateva intalniri in care ne-am lamurit ca exista o problema si grupul de lucru ar fi trebuit sa mearga mai departe sa vada care sunt raportarile”, a mai spus fostul ministru al Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: