Voiculescu isi ia o teapa de 10 milioane de euro. Si-a cumparat inapoi o cladire care ar putea fi iar confiscata de stat

news

Antena Group a cumparat cu 51 de milioane de lei, cu TVA,  fostul sediu al Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) confiscat de la Dan Voiculescu in baza sentintei de condamnare la 10 de inchisoare din 8 august 2014, anunta g4media.ro citand surse din cadrul ANAF.

Tranzactia a avut loc pe data de 20 august.  Licitatia a pornit de la suma de 51 de milioane de lei fara TVA si s-a ajuns la negociere directa intrucat s-a prezentat doar Antena Group. Potrivit surselor G4media, banii au fost virati in conturile ANAF in termenul de 5 zile lucratoare.

Initial, ANAF si ANABI (Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) au solicitat peste 76 de milioane de lei fara TVA.

Potrivit site-ului ANABI, fostul sediu ICA a fost solicitat de ANAF – Directia Generala a Vamilor in cadrul unei proceduri de reutilizare publica. Pe 13 mai 2019 insa, ANAF condusa pe atunci de Mihaela Triculescu, omul lui Darius Valcov si Liviu Dragnea, a renuntat fara explicatii la cererea de solicitare a fostului sediu ICA.

Suma nu se scade din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Judecatoarea Camelia Bogdan, cea care a pronuntat sentinta in cazul lui Voiculescu, cere ca statul sa confiste inapoi cladirea.

”Beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Statul ar trebui sa recupereze din nou imobilul cumparat de Antena Group de la ANAF avand in vedere ca in patrimoniul domnului Dan Voiculescu a intrat din nou acest bun. Ministerul Agriculturii, parte civila (pagubita – n.r.) in dosar, poate face o cerere ca bunul intrat in patrimoniul domnului Dan Voiculescu, beneficiar real al Antena Group, sa fie trecut in patrimoniul Ministerului Agriculturii pentru repararea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro”, a declarat judecatoarea Camelia Bogdan.

Ea spune ca a explicat clar in decizia judecatoreasca ca beneficiarul real al Antenei Group este Dan Voiculescu. Potrivit sentintei din 2016 de lamurire a dispozitivului sentintei din august 2014, Voiculescu a investit banii din conturile Crescent Cipru in societatiile de azi ale familiei, pe care ulterior le-a donat fiicelor sale.

ANAF a reusit sa recupereze abia 8,7 milioane de euro din totalul de 100 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinta defintiva de condamnare a lui Voiculescu si produsul infractional.

In iulie, Adevarul arata ca, de la inceputul anului, statul a recuperat doar 10.000 de euro de la Voiculescu in contul prejudiciului urias.

Mai mult despre: ,


Comentarii: